Bitcoin a spulberat toate predictiile si a stabilit un nou maxim istoric: 48.174 de dolari. Google si Apple se pregatesc sa accepte bitcoin la efectuarea de plati online

Bitcoin a crescut, marti, pe platforma WorldCoinIndex la un nou maxim istoric de 48.174 dolari, echivalentul a aproape 190.000 lei, dupa ce a urcat la inceputul saptamanii, in cursul serii, la peste 44.000 dolari.


Comparativ cu sfarsitul anului trecut, cotatiile au inregistrat un salt de aproape 40%.

Noul raliu al monedei digitale a survenit dupa anuntul facut luni de Tesla, producator de automobile electrice, conform caruia a investit in jur de 1,5 miliarde de dolari in bitcoin si se pregateste sa-l accepte ca mijloc de plata, dar si sa il utilizeze pentru decontarea achizitiilor.

Decizia Tesla vine la o saptamana dupa ce fondatorul companiei, Elon Musk, a afirmat ca este „partizanul bitcoin” si ca regreta ca nu a investit in urma cu 8 ani cand ea valora circa 13 dolari.

Au aparut, deja, zvonuri conform carora Apple si Google vor accepta bitcoin la efectuarea de plati, urmand astfel exemplul celor de la PayPal care au integrat moneda digitala la tranzactiile lor.

De asemenea, oficiali ai Visa au anuntat ca se pregateste permiterea tranzactionarii criptomonedelor in reteaua sa, dupa ce acestea au devenit un mijloc de schimb recunoscut.

La randul sau, ethereum, considerat drept marele rival al bitcoin, a atins un nou record de 1.800 dolari.

Marile banci centrale raman sceptice in privinta saltului exploziv al tranzactiilor cu monede digitale. Duminica, d-na Christine Lagarde, presedintele BCE, a afirmat despre bitcoin ca este un „un activ speculativ” si nu o moneda.

Pe de alta parte, banca centrala a Chinei a incheiat la sfarsitul anului trecut, in orasul Suzhou, un program pilot pentru introducerea de yuani digitali, care au putut fi cheltuiţi pentru cumparaturi online sau offline. Iar India intentioneaza sa interzica prin lege tranzactionarea criptomonedelor dar si sa creeze cadrul pentru introducerea unei monede digitale oficiale, care sa fie emisa de banca centrala a statului asiatic. (Radu Georgescu)

NOTA: Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

Leave a Reply