EXCLUSIV. Interlopul Ovidiu Torj, fostul sot al Brigittei Sfat, dosar penal pentru ultraj judiciar, dupa ce amenintat un avocat din Baroul Timis

Liberat conditionat inainte de executarea in intregime a pedepsei de 3 ani si patru luni primita in dosarul Sex cu minore, interlopul Ovidiu Torj (foto 2), unul dintre asa-zisii locotenenti ai proxenetului Paul Manzu, risca sa se intoarca dupa gratii, dupa ce a provocat un scandal monstru la un bazin de inot din Timisoara si a amenintat zgomotos un avocat din Baroul Timis.


Incidentul reclamat la Parchetul Curtii de Apel Timisoara s-a petrecut, luni seara, dupa ce, in dimineata aceleiasi zile, la Judecatoria Timisoara (foto 1), s-au efectuat acte de procedura intr-un dosar in care fratele acestuia, Lucian Torj, este reclamant.

Supararea fostului sot al Brigittei Sfat a fost provocata de “tupeul” avocatului de a-l propune martor in procesul intentat de fratele sau, in care instanta de judecata trebuie sa se edifice care dintre cei doi Torj a fost snopit in bataie intr-un bar din oras.

Asta, in conditiile in care Lucian Torj spune ca era plecat din tara, iar fratele sau nu si-a asumat niciodata participarea la respectiva reglare de conturi, ceea ce ar fi determinat o rectificare imediata a articolului de presa in care s-a reclamat crearea unei confuzii intre cei doi infractori din Timis si se cer daune consistente.

“Ovidiu Torj a urlat in permanenta, incat toata lumea a putut observa limbajul sau agresiv si violent la adresa mea, continuand cu injurii si amenintari, pentru a ma determina sa renunta la calitatea de aparator al jurnalistului. Precizez ca mi-a creat o reala stare de temere agresivitatea verbala a acestui derbedeu, care parea a fi chiar drogat sau sub influenta alcoolului, cata vreme nu mai contenea cu injuriile sau amenintarile, tocmai pentru a se grozavi fata de insotitorii sai, eu incercand sa nu provoc escaladarea acestui derapaj comportamental”, se mentioneaza in plangerea depusa la Parchetul Curtii de Apel Timisoara, in care Ovidiu Torj este acuzat de comiterea infractiunii de ultraj judiciar.

Explicatia acestui exces infractional a fost descoperit de avocat in cursul serii, la o cercetare atenta a articolelor de presa in care apare fostul sot al Brigittei Sfat, in urma careia a descoperit detalii cutremuratoare referitoare la agresiunea negata de fratii Torj.

“Este vorba despre un derbedeu tomnatic, liberat conditionat din inchisoare pe motiv de recurs compensatoriu, pentru care statul roman a facut eforturi substantiale sa-i inoculeze valorile sociale ocrotite de normele penale, care s-a gandit ca isi poate permite sa ultragieze verbal avocatul partii adverse, intr-un loc public, in prezenta a numeroase persoane, pentru a-l determina sa renunte la apararea jurnalistului hartuit de fratele sau, Lucian Torj, care a declansat un proces de presa!

Da, am depus o plangere penala pentru ultraj judiciar, solicitand totodata internarea medicala fortata a faptuitorului  intr-o unitate sanitara, conform art 110 C.p, masura absolut necesara in cazul faptuitorilor cu boli psihice sau consumatori de substante psihotrope”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs, care a solicitat dispunerea unor masuri de protectie din partea organelor abilitate “intrucat este inadmisibil sa fiu amenintat in legatura cu modul in care imi exercit profesia”.

De partea cealalta, contactat pentru a-si spune opinia despre incidentul provocat la bazinul de inot, Ovidiu Torj ne-a transmis doar atat: “Multumesc, am fost deja informat! Multa sanatate!”. Daca a fost vorba despre o urare de buna credinta sau despre o alta amenintare, de data aceasta, mai voalata, vom putea sa aflam doar in perioada care urmeaza… (V.E.)

One thought on “EXCLUSIV. Interlopul Ovidiu Torj, fostul sot al Brigittei Sfat, dosar penal pentru ultraj judiciar, dupa ce amenintat un avocat din Baroul Timis

  1. Agresivi luptatori Timisoreni cu jurnalisti! Se vede ca a fost colegul mai mare a lui Boncu Lucian ???

Leave a Reply