Tribunalul Timis explica de ce jandarmi cu cagule participa la procesele capilor interlopi din Timisoara. “Asigurarea unei paze suplimentare!”

Presedintele Tribunalului Timis a explicat, ieri, prin intermediul unei adrese comunicate casei de avocatura Pasca & Pasca, rolul jandarmilor din trupele speciale care sunt prezenti in sala de judecata la procesele interlopilor cu greutate din Timisoara.


Mai exact, la audierile de martori si celelalte proceduri care-i vizeaza pe liderul Lucian Boncu si alti complici din gruparea, trimisi in judecata de procurorii DIICOT pentru o serie de infractiuni de crima organizata.

“In conformitate cu qrt. 35, al. (1), Cod procedura penala, presedintele completului de judecata vegheaza asupra mentinerii ordinii si solemnitatii sedintei, putand lua masuri necesare in acest scop. In dosarele in care faceti referire, numarul mare de inculpati si complexitatea cauzelor fac necesara asigurarea unei paze suplimentare in timpul sedintelor de judecata”, precizeaza judecatorul Stefan Dorin Caravelea, presedintele Tribunalului Timis.

Aceasta explicatie vine la o zi dupa ce avocatul Mihai Pasca, aparatorul inculpatilor Lucian Boncu si Paul Stefan, a cerut explicatii asupra prezentei jandarmilor din trupele speciale in sala de judecata, in timpul sedintelor cu interlopi.

“Vreau sa stiu cine cheama trupele speciale ale Jandarmeriei ca nu este un lucru obisnuit sa vina baietii cu cagule. Daca ii cheama judecatorul cauzei atunci avem o problema pentru ca inseamna ca avem un judecator care se teme. Daca este o problema pentru propria protectie si se teme, ar trebui sa nu judece”, si-a motivat demersul investigativ, pentru site-ul Pressalert, avocatul celor doi interlopi. (G.I.)

2 thoughts on “Tribunalul Timis explica de ce jandarmi cu cagule participa la procesele capilor interlopi din Timisoara. “Asigurarea unei paze suplimentare!”

  1. nicidecum, practic, doamna presedinte se simte atrasa de baietii in uniforma… (cine stie, stie!) Ii provoaca asa…. o stare euforica si judeca mai bine in prezenta acestora…

Leave a Reply