Senatoarea Diana Sosoaca, data afara din AUR. “Nu are ce sa caute la o paranghelie cu lautari si sa transmita live pe facebook!”

Decizie radicala anuntata de catre conducerea Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR). Senatoarea Diana Sosoaca, considerata o adevarata mascota politica a formatiunii lui George Simion, a fost data afara din partid, fiind acuzata de conduita incompatibila cu demnitatea de senator al Romaniei.


Picatura care a umplut paharul nemultumirilor din partid a fost invocata, astazi, dupa un alt moment ridicol petrecut in Parlament, in care Diana Sosoaca a sustinut ca vaccinul Pfizer/BioNTech provoaca sterilitatea femeilor.

„Femeile sunt omorate si se distruge matricea nationala a poporului roman! Puteti să ma amendati, puteti sa faceti ce vreti, adevarul va iesi la iveala! Omorati Romania pas cu pas, vaccinand femeile, care duce la sterlitate”, a tipat Diana Sosoaca de la tribuna Parlamentului, fara a prezenta vreo dovada in acest sens.

Sorin Lavric, coleg de grup parlamentar, a cerut ca microfonul sa fie taiat, ceea ce s-a si intamplat, moment in care Diana Sosoacă l-a acuzat pe acesta de „misoginism sau politically correct”.

Culisele acestei hotarari care se profila, in ultimele zile, au fost dezvaluite de Dan Tanasa, parlamentar AUR.

“Da! Din pacate va confirm aceasta decizie. Doamna Sosoaca nu a inţeles care sunt regulile jocului. Sunt decizii ale conducerii partidului. Decizii luate in frunte cu conducerea partidului, cu Claudiu Tarziu si George Simion. Doamna Sosoaca vrea sa joace singura, pe terenul dansei. Nu are ce sa caute la o paranghelie cu lautari si sa transmita live pe facebook. E incompatibil cu ceea ce trebuie sa arate un senator AUR. E incompatibil cu ceea ce vrem sa transmitem noi, ca oameni noi in politica din Romania”, a explicat Dan Tanasa, in direct la Antena 3.

Mai mult, Tanasa a explicat in amanunt cum s-a ajuns la o asemenea decizie radicala. “Nu ma bucura decizia asta, dar sunt reguli care trebuie respectate de demnitari. Vrem o altfel de politica in Romania. Cand faci live pe facebook cu lautari nu e normal. Trebuie sa avem o anumita conduita. Sa o respectam”, a mai spus Tanasa.

Ninel Peia, presedintele Partidului Neamul Romanesc, a reactionat imediat dupa ce Diana Sosoaca a fost data afara din grupul senatorial Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR).

Acesta transmite ca asteapta prelungirea protocolului cu AUR, dupa ce partidul lui George Simion a refuzat acest lucru.

„Doamna Sosoaca este parlamentar al Partidului Neamul Romanesc, ales pe listele AUR, in baza protocolului facut intre Partidul Neamul Romanesc si AUR in data de 20 octombrie 2020. Acel protocol a fost valabil pana pe data de 7 ianuarie.

Urma ca, in acel timp, sa facem un protocol de colaborare parlamentara, care inca nu s-a facut, refuzand cei de la AUR, din diferite considerente. Inca mai asteptam sa revina la ganduri mai bune”, a transmis Ninel Peia. (Mara Ion)

Leave a Reply