AUDIO exploziv! Ancheta in dosarul procurorului Mihai Sandor continua, dupa avizul negativ din CSM pentru desfiintarea Sectiei Speciale

Dupa peste 7 ore de dezbateri aprinse, Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pentru desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ). Rezultatul votului, 11 la 8 pentru tabara judecatorilor si procurorilor care sustine ca Sectia Speciala trebuie sa-si continue activitatea, chiar si in conditiile in care, in 2020, a intocmit doua rechizitorii si a clasat 500 de dosare. Judecatorii se simt in siguranta.


“Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie trebuie sa mearga mai departe. Asta e decizia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Orice alta decizie politica e o palma data justitiei!”, este comentariul judecatoarei Adriana Stoicescu, fosta presedinta a Tribunalului Timis, care, la un moment dat, a reclamat faptul ca a fost haituita de procurorii DNA.

Cu siguranta, nu la fel de satisfacut de rezultatul votului este procurorul Mihai Sandor, de la DIICOT Timisoara, care este cercetat de Sectia Speciala pentru clasarea controversata a mega dosarului in care au fost cercetati aproape toti camatarii din Timisoara.

Dosar in care, potrivit unor acuzatii cuprinse in plangerea penala depusa la SIIJ, s-au incasat spagi de sute de mii de euro. Iar oamenii cu bani vizati de anchetator, dupa cum spun unii martori audiati de Sectia Speciala, ar fi rascumparat probe incriminatoare care se aflau la dosar.

Procuroarea Mihaiela Iorga, care coordoneaza ancheta in dosarului de coruptie in care este cercetat Mihai Sandor, a evaluat mai multe inregistrari audio in care acest luptator impotriva mafiei este auzit vorbind despre spagi sau despre “povesti frumoase” pe care le-a incropit in anchetele sale.

Fie ca a fost vorba despre dosarul camatarilor, dosarul interlopilor sau dosarul atentatului dejucat la viata unui jurnalist.

Pentru a nu fi suspectati ca vorbim din auzite, prezentam o alta inregistrare audio exploziva care se afla la dosarul Sectiei Speciale, in care Mihai Sandor ii propune unui martor sub acoperire sa faca o “poveste frumoasa” pentru a-si crea probe in dosar.

Un stil de lucru pentru care, spre exemplu, fostul procuror anticoruptie Mircea Negulescu, zis Portocala, de la DNA Ploiesti, a fost dat afara din magistratura si trimis in judecata.

Este de asteptat ca Mihaiela Iorga sa nu claseze un nou dosar exploziv aflat pe rolul Sectiei Speciale, dupa audierea a zeci de persoane prejudiciate de camatarii din Timisoara, pentru a nu-i dezamagi pe membrii CSM care, astazi, au votat cu toata increderea pentru mentinerea in viata a profilacticei Sectii Speciale.

Reamintim ca politistul Nicu Mihaitoaia, condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita, care in prezent se sustrage executarii pedepsei, desfasura munca de cercetare penala chiar in dosarele procurorului Mihai Sandor. (G.I.)

Leave a Reply