Pensia nu va mai putea fi cumulata cu salariul de bugetar! Politistii pensionari care conduc institutii publice in Timisoara, loviti de noua lege a ministrului Raluca Turcan

Ministrul Raluca Turcan a anuntat, ieri, ca la Ministerul Muncii s-a pregatit un proiect de lege care va interzice cumularea pensiei cu salariul din sistemul bugetar. Daca sunt pensionari si trebuie sa opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar cu conditia sa renunte la pensie.


“Avem foarte multi oameni care, in momentul de fata, se pensioneaza anticipat si se reangajeaza la stat, cumuland pensie si salariu. Am pregatit un proiect de lege prin care ii lasam sa opteze intre pensie sau salariul la stat.

Daca aleg salariul, le permitem sa se pensioneze la varsta pe care si-o aleg, maximum 70 de ani, ca sa fie in continuare salariati. Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Daca sunt pensionari si trebuie sa opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunta la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariul la stat. Pensie cumulata cu salariul va fi doar in sistemul privat“, a declarat Raluca Turcan.

In cazul in care va fi implementata, aceasta lege ar lovi puternic in Este o lovitura majora pentru o intreaga categorie sociala formata, in fostii angajati din MAI, MApN sau serviciile de informatii, oameni pensionati la 40, 42 sau 45 de ani si reincadrati imediat dupa aceea in sistem. Acestia cumuleaza astfel, pe langa pensia speciala, obtinuta dupa 20 sau 25 de ani de serviciu, si salariul de bugetar.

De asemenea, vor fi afectati grav si magistratii, o parte din judecatorii CCR, in frunte cu Valer Dorneanu, care cumuleaza veniturile din pensiile speciale si salarii ajungand la venituri fabuloase, de peste 13.000 de euro pe luna. Spre exemplu, fostul ministrul al Justitiei, Tudorel Toader, in prezent rector la Universitatea din Iasi, cumuleaza pensia de 27.000 de lei / lunar cu salariul de 15.000 de lei.

Reamintim ca guvernul PSD a angajat masiv pensionari MAI, dupa ce a dat legea prin care cadrele de la Interne si Armata s-au putut pensiona anticipat. Premierul Dancila a avut chiar un consilier in varsta de 39 de ani, proaspat pensionat de la Interne.

Cu siguranta, vor fi afectati si directorul Politiei Locale Timisoara, col. (r) Dumitru Domasneanu, fostul sef al Politiei Rutiere, col. (r) Filip Stancu, directorul Directia Regionala de Metrologie Legala Timisoara, sau chiar fostul sef al Politiei Locale, col. (r) Dorel Cojan (foto), care vor fi nevoiti sa alega pensia de fost angajat al MAI sau actualul job de la stat. (Mara Ion)

 

Leave a Reply