Noua lista a tarilor cu risc pandemic! Serbia se mentine in zona galbena, iar persoanele care revin din tara vecina stau 14 zile in carantina

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a actualizat, vineri, 19 februarie, lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste zone trebuie sa stea 14 zile in carantina.


Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a decis, la inceputul acestei luni ca, incepand din data de 12 februarie, cetatenii intorsi din tarile cu risc trebuie sa prezinte si un test negativ PCR-CT.

Potrivit documentului, la intrarea in Romania, pentru persoanele care sosesc din tarile/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat si prezinta un document ce atesta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte, se instituie carantina la domiciliu sau la locatia declarata pentru o perioada de 10 zile.

Copiii cu varsta mai mica sau egala de trei ani, care sosesc in tara impreuna cu persoanele respective, intra in carantina pentru o perioada similara si sunt exceptati de la obligatia prezentarii unui document care sa ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR, precizeaza sursa citata.

Persoanele sosite din zonele mentionate care nu prezinta la intrarea in tara un document care sa ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR vor intra in carantina la domiciliu sau la locatia declarata pentru o perioada de 14 zile. (G.G.)

Leave a Reply