VIDEO. Milionarul Ioan Niculae, retinut de politisti pe Aeroportul Otopeni. Patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu va fi condus la penitenciar, dupa ce a fost condamnat la 5 ani de inchisoare

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu, a fost retinut de politisti pe Aeroportul Otopeni, in urma cu doua ore, imediat dupa ce a coborat din avionul care l-a adus din Italia. Milionarul a ajuns in Romania, astazi, putin dupa orele pranzului, pentru a-si ispasi pedeapsa privativa de libertate la care a fost condamnat de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti.


Repatrierea sa a fost fortata de Politia Romana, care, ieri, a anuntat ca l-a dat in urmarire generala, intrucat s-ar sustrage executarii pedepsei. Imediat dupa acest anunt, Ioan Niculae a omul de afaceri a intrat in direct la un post de televiziune, unde a declarat ca este internat intr-o clinica din Italia, insa va lua, doua zi, un avion catre Romania. Ceea ce a si facut.

La Aeroportul Otopeni, acesta a fost asteptat de mai multi protestatari, printre care si Marian Ceausescu, care l-a apostrofat cu “puscariasule” sau “plateste-ti, ba, angajatii”.

Reamintim ca omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare, joi, 18 februarie, intr-un dosar de coruptie cu un prejudiciu de 11 milioane de lei.

Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti. In faza de fond a procesului, Tribunalul Bucuresti il condamnase la 3 ani si sase luni de inchisoare pentru instigare la evaziune fiscala, instigare la spalare a banilor si cumparare de influenta.

In acelasi dosar, sotia miliardarului, Nicoleta Mariana Niculae, fosta Toncea, a fost condamnata, in faza de fond a procesului, la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscala si complicitate la spalare a banilor. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut aceasta pedeapsa.

Pe 27 ianuarie, procurorul DNA a cerut magistratilor majorarea pedepselor pentru care este judecat Ioan Nicolae. Maximum de pedeapsa pentru instigare la evaziune fiscala, instigare la spalare a banilor si cumparare de influenta putea sa ajunga la 15 ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply