Asistent in BROKERAJ. Un nou tip de job pentru persoanele cu dificultati financiare sau pentru cei care doresc sa-si schimbe meseria (P)

Asistent in brokerajul de asigurari este o solutie atat pentru persoanele care si-au pierdut slujbele, din cauza actualei crize economice, sau cele care cauta surse suplimentare de venit, dar si pentru companiile cu un flux mare de clienti.


In schimbul intermedierii vanzarii politelor pentru brokerul de asigurare/reasigurare, asistentul va primi un comision stabilit, in baza unui contract, conform art. 2 din Legea nr. 32/2000, prin care primeste o imputernicire ce confera dreptul de a intreprinde anumite activitati, prin care sa identifice segmentul de persoane fizice si juridice asigurabile si sa ofere, sa negocieze si sa incheie contracte de asigurare.

„Profesia de asistent in brokerajul de asigurari este atractiva pentru aceia care si-au pierdut locul de munca din cauza crizei, de exemplu cei din domeniul financiar-bancar, sau cei care au decis sa isi schimbe meseria fie doresc sa obtina un venit suplimentar, dar si pentru companii care relationeaza cu multi clienti.

Multi asistenti in brokeraj au inceput part-time si au trecut, treptat, la a profesa full-time. Aceasta flexibilitate a programului este unul din cele mai mari avantaje pe care le are asistentul in brokeraj”, explica Razvan Ursu (foto 2), director executiv al Mira Solutions, broker de asigurare/reasigurare.

Primul pas consta in obtinerea unei calificari in domeniu, prin parcurgerea unui curs online, urmata de promovarea unui examen de calificare organizat de Institutul de Studii Financiare. Costul cursului este de 70 lei iar taxa de examinare se ridica la 250 lei.

„Dupa promovarea examenului de calificare profesionala in domeniul asigurarilor, organizam pregatiri suplimentare cu asistentii, cu scopul de a-i ajuta sa isi formeze un portofoliu de clienti care sa le permita inceperea activitatii de intermediere”, precizeaza directorul executiv al Mira Solutions.

In cazul companiilor, asistenta in brokeraj poate fi o varianta conexa aproape tuturor tipurilor de afaceri, care presupune un flux mare clienti, precum:

  • Magazine si/sau Service-uri GSM;

  • Agentii de pariuri sau Loto;

  • Service-uri Auto/Moto, Statii ITP, Spalatorii auto – fiindca intra in contact cu multi posesori de vehicule, carora le poate rezolva si problema asigurarilor de tip RCA sau CASCO;

  • Evaluatori bunuri imobile si mobile – Pot sa ofere clientilor posibilitatea achizitionarii produselor de asigurare pentru bunurile respective;

  • Vanzari auto/moto noi sau second hand – Vehiculul nu poate parasi magazinul fara asigurarea RCA valabila;

  • Societati de leasing, fiindca clientul este obligat sa aiba o polita CASCO;

  • Birouri de turism – pot oferi clientilor asigurari medicale de calatorie, contra cost sau drept beneficiu la achizitionarea vacantei.

„Din experienta noastra, asistentii in brokeraj incep sa castige bani imediat ce isi incep activitatea, direct proportional cu timpul si munca pe care le investesc, explica Ursu. Ne plac oamenii harnici pentru ca si noi ne dedicam 100% muncii noastre, cultivand un mediu de afaceri bazat pe etica, profesionalism si comunicare”, a incheiat directorul executiv al Mira Solutions. (R.G.)

Leave a Reply