Veste proasta pentru camionagii! Consiliul Judetean Timis si Inspectoratul de Politie al Judetului Timis vor actiona coordonat in problema depasirii tonajului pe drumurile judetene

Conducerea Consiliului Judetean Timis a pus gand rau transportatorilor care nu respecta limitele de tonaj pe drumurile judetene. Astazi (ieri n.r.), in plenul CJT, s-a aprobat incheierea unui protocol de colaborare cu Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Timis, prin care se va actiona coordonat in vederea controlului vehiculelor care se deplaseaza pe reteaua de drumuri judetene.


Astfel, vor fi realizate controale pe linia reducerii numarului si a consecintelor accidentelor de circulatie rutiera, precum si a protejarii structurii drumurilor. Activitatea va fi desfasurata in cadrul unor echipe mixte de control al traficului rutier formate din reprezentanti ai ambelor parti.

In baza protocolului se vor elabora, lunar, programe de control, in functie de evolutia situatiei operative, detaliate pe trasee, perioade orare si puncte fixe de actiune ce permit cantarirea si masurarea dimensiunii vehiculelor.

„Transportatorii trebuie sa inteleaga ca limitele de tonaj nu sunt optionale. Ele sunt impuse pentru a proteja structura drumurilor. Nu este o munca usoara. Avem in administrate o retea de 1300 de km de sosele, dar ne vom concentra pe zonele unde sunt cele mai mari probleme.

Lucram, de asemenea, la automatizarea controalelor. Mai exact, devierea traficului greu prin cantare inteligente, care sa ne semnalizeze de la distanta orice depasire de tonaj. Investitia nu ar fi una extrem de costisitoare. In plus, costurile s-ar amortiza rapid prin reducerea gradului de deteriorare a soselelor”, spune presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Directia Tehnica din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean va intocmi si prezenta trimestrial un raport privind activitatea desfasurata in cadrul protocolului, care va fi inaintat si Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica a Judetului Timis. (Consiliul Judetean Timis, Biroul de presa)

 

 

Leave a Reply