Pensiile, recalculate in functie de contributivitate! Premierul Florin Citu incearca sa rezolve problema celor doua Romanii: cea a pensiilor speciale si cea a pensiilor obisnuite

Premierul Florin Citu a anuntat ca problema pensiilor speciale poate fi rezolvata intr-un singur mod: o reforma prin care toate pensiile sa fie calculate pe baza de contributivitate.


„Vom rezolva problema celor doua Romanii, cea a pensiilor speciale si cea a pensiilor obisnuite, cand vom implementa reforma pensiilor. Pensiile vor fi bazate pe contributivitate si am rezolvat problema. Pana atunci, Guvernul nu poate face prea multe, facem propuneri, mergem iar in Parlament. Dar va spun, este nevoie de aceasta reforma. Ca toate pensiile sa fie bazate pe contributivitate”, a spus Citu.

Premierul a adaugat ca intreaga reforma poate dura chiar si doi ani, cum s-a intamplat in Anglia, de exemplu. „Avem mai multe solutii pe care le analizam, pentru ca trebuie totul gandit pe intreg sistemul de pensii, trebuie avut in vedere si problema demografica”, a spus premierul.

Reamintim ca, ieri, 24 februarie, presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care parlamentarii au ramas fara pensii speciale. (Mara Ion)

Leave a Reply