Primarul Timisoarei respinge acuzatia ca ar fi spion! “Daca guvernul german ar fi fost preocupat sa ajunga la secretele din Primaria Timisoara, ar fi gasit o cale mai discreta decat sa trimita un neamt get-beget”

Primarul Timisoarei, neamtul Dominic Samuel Fritz, si-a luat inima in dinti si a decis sa raspunda atacurilor concertate dintr-o parte a presei romanesti, care-l suspecteaza ca ar fi un spion in slujba sericiilor secrete din Germania. Ca, altfel, fara o sustinere din zona oculta a politicii, nu s-ar putea explica victoria sa detasata in cursa pentru functia de primar al Timisoarei.


“Daca guvernul german ar fi fost preocupat sa ajunga la secretele geopolitice si geostrategice planetare din Primaria Timisoara, ar fi gasit o cale mai discreta decat sa trimita un neamt get-beget sa castige o batalie improbabila pentru un mandat de primar”, spune Dominic Fritz, banalizand, oarecum, succesul sau de la Timisoara, mandatul sau de primar, din perspectiva serviciilor secrete germane.

Iata mesajul lamuritor postat de Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, inclusiv fotografia cu care ilustreaza acest mesaj.

“In Evul Mediu, cand o femeie era suspectata de vrajitorie, era legata si aruncata in apa. Daca se ineca, era considerata inocenta, Dumnezeu s-o odihneasca, iar daca reusea sa ramana in viata, era dovada ca avea un pact cu diavolul si era condamnata la moarte.

Cum te aperi impotriva unor acuzatii ca esti spion? „Nu sunt spion” ar fi ceva ce un spion ar spune.

Din experienta mea de pana acum din politica si administratie, testul pentru vrajitorie si spionaj in secolul 21 nu e cu mult diferit cu cel de acum 700 ani.

Daca cumva supravietuiesti falsurilor si atacurilor murdare, trebuie sa ai ceva in spate, serviciile, de toate felurile, Soros&BillGates, un pact cu diavolul, pentru ca, se stie bine, cu munca, adevar si entuziasm nu ajungi departe, nu-i asa?

Nu am stofa de James Bond. Rosesc imediat cand spun o minciuna, iar in putinele dati in viata mea, in studentie, cand am calatorit fara bilet, m-am dat jos dupa cateva statii pentru ca nu suportam tensiunea. Nu as fi un bun spion tocmai pentru ca am claritate morala.

Sunt un om curajos doar atunci cand lupta mea este bazata pe adevar.

Ma gandesc ca daca guvernul german ar fi fost preocupat sa ajunga la secretele geopolitice si geostrategice planetare din Primaria Timisoara, ar fi gasit o cale mai discreta decat sa trimita un neamt get-beget sa castige o batalie improbabila pentru un mandat de primar.

GIZ, agentia de dezvoltare a guvernului German la care mi-am inceput cariera, are peste 22.000 angajati in 120 tari si un buget anual de peste 3 miliarde de euro. Contribuie la o mai buna educatie pentru 8,7 milioane de elevi in lume, a construit un sistem de asigurare medicala pentru 500 milioane de indieni, sustine proiecte pentru mici agricultori in Africa sau pentru reformarea sistemelor de energie in Asia.

Reabilitarea centrului istoric din Sibiu si a Pietei Unirii din Timisoara au facut parte din proiecte implementate de GIZ (atunci GTZ) in anii inainte de aderare la UE. Sunt mandru ca am lucrat cu ei.

Sunt si mandru de toate atacurile si fake news-urile care se arunca spre noi, pentru ca imi arata ca suntem pe drumul cel bun.

Am inceput curatenia, temeinic, prin toate hartiile si toate cotloane. Nu poti sa construiesti solid pe incompetenta, risipa din banii publici, inertie. De aceea dedic acest an curateniei: in finantele primariei, in managementul societatilor din subordine, in primarie si in oras. Mai sunt foarte multe de facut. Dar deja am starnit un musuroi de interese.

Toti cei care spera ca o sa ma opreasca vor avea nevoie de multa rabdare, pentru ca abia am inceput lupta pentru o administratie curata si performanta care sa fie in slujba timisorenilor. Nu e vrajitorie. E normalitate”. (I.P.)

 

Leave a Reply