Amenda pentru binecuvantare! Jandarmii au sanctionat un preot cu 2.000 de lei, pentru ca le-a urat “sa ajungeti cu familia in Rai”

Cea mai exotica amenda “rupta” de jandarmi in primul trimestru al anului 2021 poate fi considerata cea aplicata unui preot din Cluj, dupa ce o binecuvantare bisericeasca a fost interpretata ca fiind un blestem. “Sa ajungeti cu toata familia in Rai!”, a urat preotul unei patrule de jandarmi, bucuros ca oamenii legii nu l-au sanctionat contraventional pentru vina de a nu fi purtat masca de protectie.


Situatia s-a schimbat rapid, binecuvantarea fiind interpretata drept un blestem, astfel ca popa s-a trezit amendat cu suma de 2.000 de lei.

“Subnumitul a fost depistat in Piata Garii din Cluj-Napoca in timp ce nu purta masca de protectie, conform legii in vigoare, iar in momentul in care i-am atras atentia a sustinut ca el nu poarta, nu este obligat, i-am spus ca incalca prevederile legale si o sa fie sanctionat, mi-a spus ca imi ia familia si mi-o duce in Rai”, se arata in procesul verbal prin care preotul a fost amendat.

Cu siguranta, obisnuiti cu limbajul in jargon al populatiei de la periferia oraselor, jandarmii au asimilat binecuvantarea preotului cu un atat de des auzit “sa-ti moara familia”, astfel ca au reactionat in consecinta. (G.G.)

Leave a Reply