Compania IULIUS, premiata pentru consecventa investitiilor, in cadrul Galei Forbes Best Office Buildings 2021 (P)

Revista Forbes Romania a premiat compania IULIUS pentru consecventa prin care a continuat investitiile in pofida crizei. Aceasta este a cincea distinctie consecutiva in cadrul galei anuale Forbes Best Office Buildings, fiind o recunoastere a dinamismului proiectelor IULIUS pe segmentul office. Evenimentul s-a desfasurat la finalul saptamanii trecute si a premiat cei mai relevanti jucatori din domeniul cladirilor de birouri din Romania.


Premiul a fost oferit mai ales pentru Palas Campus, o investitie de regenerare urbana in valoare de peste 120 de milione de euro, care a demarat in plina pandemie, in vara anului trecut, si care se construieste intr-un ritm alert la Iasi. Proiectul este dezvoltat intr-o zona centrala nevalorificata, care va fi revitalizata si redata comunitatii prin extinderea polului de business consolidat in centrul orasului. 

Palas Campus va fi cea mai mare cladire de birouri ca suprafata din Romania, cu 54.000 mp office premium si 6.000 mp de retail, si va fi finalizata in 2022. Fiind un proiect amplu, flexibilitatea spatiilor ofera oportunitati de configurare adaptate contextului actual, atat pentru companiile cu echipe numeroase, cat si pentru cele in expansiune.

Proiectul va genera peste 5.000 de locuri de munca dupa finalizare, iar alte 1.200 de persoane vor lucra in etapa de constructie. Pe langa spatiile de birouri clasa A, investitia presupune o zona de food market, servicii de utilitate zilnica, prezenta business-urilor locale, dar si un parc de 4.500 de mp.

In acelasi timp, pentru conectivitatea proiectului si mobilitatea urbana vor fi realizate investitii de peste 1,62 milioane de euro intr-o noua artera, care va conecta doua mari bulevarde, modernizarea si largirea a cinci strazi adiacente, dar si amenajarea a 650 de metri de piste de ciclism si peste 500 de locuri de parcare pentru biciclete si a unei statii pentru mijloace de transport public. Alte 33,3 milioane de euro revin parcarii subterane, cu doua niveluri si o capacitate de 625 de locuri.

In ultimii zece ani, IULIUS s-a impus drept cel mai dinamic dezvoltator si operator de spatii office din afara Capitalei, aflandu-se in topul celor mai importanti investitori din domeniu la nivel national.

Compania ieseana are in portofoliu 13 cladiri de birouri clasa A operationale, in Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, cu o suprafata totala inchiriabila de 152.000 mp, la care se adauga alti 84.000 mp in dezvoltare, la Iasi si Timisoara.

Proiectele de birouri ale companiei IULIUS sunt realizate sub brandul national United Business Center si sunt integrate in ansambluri cu functiuni mixte, oferind acces la gradini publice, toate serviciile necesare si economie de timp.

In Palas Iasi (7 cladiri, 75.600 mp), in Iulius Town Timisoara (3 cladiri, 50.000 mp) si in proximitatea Iulius Mall Cluj (3 cladiri, 26.200 mp), componenta office s-a consolidat in poluri de business puternice, regionale, care au atras companii de renume, au contribuit la dezvoltarea industriei IT & Outsourcing si la crearea de oportunitati si locuri de munca. In cladirile de birouri United Business Center sunt peste 80 de sedii ale companiilor multinationale, unde lucreaza peste 15.000 de angajati.

Pentru ca isi desfasoara activitatea in proiecte de tip mixed-use, acestia au la dispozitie numeroase facilitati: food court, restaurante, cafenele, magazine, spatii verzi, cinema multiplex, centru de fitness, sali de conferinta, servicii medicale si bancare, optiuni pentru relaxare si locuri de parcare. De asemenea, in toate cladirile sale de birouri, IULIUS a implementat programul Card Partener, prin care angajatii beneficiaza de discount-uri speciale, de pana la 30%, la zeci de magazine si operatori de servicii.

In plus, toate cladirile office din portofoliu sunt proiectate si construite in conformitate cu normele LEED si dispun de implementarea unor politici sustenabile de operare, cu scopul de a creste eficienta costurilor la utilitati, confortul si calitatea vietii. Mai mult, ultimele imobile inaugurate sunt dotate cu dusuri si vestiare special amenajate pentru cei care se deplaseaza cu mijloace alternative de transport si dispun de infrastructura pentru automobilele electrice.

IULIUS este singurul dezvoltator si operator de proiecte mixte de regenerare urbana din Romania, cu un portofoliu operational care cuprinde peste 300.000 mp de spatii de retail si 152.000 mp de spatii office clasa A. Compania a creat reteaua nationala IULIUS MALL, cu patru shopping mall-uri regionale (in Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava), primul ansamblu mixed-use din Romania – Palas Iasi -, dar si singurul de acest tip din vestul tarii – Iulius Town Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply