Inca o amenda Covid-19 anulata de Judecatoria Timisoara! Un celebru saxofonist, exonerat de la plata a 2.000 de lei pentru ca nu purta masca de protectie impotriva coronavirusului

Judecatoria Timisoara a anulat inca o amenda Covid-19, dupa precedentul cu scutirea de plata a unui sofer sanctionat in incinta unei benzinarii, consolidandu-si practica in materia proceselor-verbale completate cu nerespectarea formei legale sau cu exces de zel din partea politistilor.


Este si cazul saxofonistului Gabriel Modi, fost agent de politie la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, membru al trupei de show-uri muzicale MODI, care a fost amendat de politistii locali, in luna aprilie 2020, pentru ca nu purta masca de protectie.

“Eram cu animalele de companie afara. Ne-au cerut declaratiile la amandoi si, fara sa ne legitimeze, ne-au cerut datele. Eu, neavand declaratia la mine, m-a intrebat cum ma chema si domiciliul. Si eu, fiind de buna credinta, am fost sincer, puteam sa spun orice nume si orice adresa, m-am trezit cu amenda acasa”, ne-a declarat Gabriel Modi, la vremea respectiva.

Recent, Judecatoria Timisoara a decis sa admita plangerea petentului Modi Gheorghe Gabriel, in contradictoriu cu paratul Consiliul Local al Municipiului Timisoara, si sa anuleze sanctiunea aplicata de politistii locali.

“Dispune anularea procesului verbal Seria AX nr. 0482884/27 aprilie 2020 instrumentat de Consiliul Local al Municipiului Timisoara – Directia Politiei Locale, precum si exonerarea petentului de plata amenzii contraventionale in cuantum de 2.000 de lei”, se mentioneaza in minuta instantei. Hotararea nu este definitiva, Politia Locala avand posibilitatea sa faca apel in 30 de zile de la comunicare. (G.G.)

Leave a Reply