Alianta PSD-PNL la Primaria Giroc! Cumnatul milionarului Puiu Minda, medicul veterinar Dan Vartosu, este noul viceprimar al comunei

Lovitura de teatru in sedinta extraordinara, de astazi, a Consiliului Local Giroc, unde s-a supus la vot numele viitorului viceprimar al comunei de langa Timisoara. Paradoxal, consilierii locali au avut de ales intre candidatul PNL, Dan Vartosu, si candidatul USR-PLUS, Cristian Amza, desi, daca s-ar fi respectat vointa electoratului, functia de viceprimar ar fi trebuit sa revina USR-ului, care a invins detasat PNL-ul la alegerile locale.


Totusi, in ciuda faptului ca, la nivel national, cele doua partide s-au aliat – impreuna cu UDMR – pentru a guverna tara, la Giroc aceasta intelegere politica nu a mai fost posibila.

Jocurile de culise au dus la refacerea locala a fostului USL, astfel ca liberalul Dan Vartosu a castigat “meciu” pentru functia de viceprimar cu scorul de 11-6, fiind sustinut atat de consilierii PSD, cat si de Verzii fostului jurnalist Dorin Aga, care, in ciuda discursului de dreapta, a preferat sa intre in hora cu PSD-ul primarului Ionel Toma.

Potrivit publicatiei online Giroceanul – Chisozeanul, cel mai important atu al noului viceprimar ar fi cumnantul sau, Puiu Minda Pascu, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din Giroc. Sora lui Dan Virtosu, Mihaela, este sotia milionarului, dar si actuala directoare a Liceului “David Voniga” din Giroc. De asemenea, nepotul prin alianta a lui Virtosu este Mita Sipos, directorul de la Casa de Cultura “Ionel Sipos” din Giroc.

“Dan Virtosu si-a descoperit vocatia de liberal in 2020, dupa ce in 2012 a fost membru de fala al PSD. El are un cabinet veterinar in Chisoda. Cu toate acestea, sta in chirie in locatia primariei, platind o suma mica pentru inchirierea spatiului respectiv. Legaturile sale cu comunitatea giroceana sunt de #4generatii, asa cum se lauda in campania electorala.

In ultimii 8 ani a fost consilier local, 4 ani din partea PSD, apoi 4 ca independent, dar votand tot ceea ce PSD-ul lui Iosif Ionel Toma propunea. Ca si initiative legislative, actualul vice nu se poate lauda cu niciuna, acuzandu-l in campanie pe actualul primar ca orice initiativa de-a sa a fost pur si simplu uitata in sertarele institutiei de pe strada Semenic”, mai spun jurnalistii publicatiei online Giroceanul – Chisozeanul. (Mara Ion)

Leave a Reply