Masinile cocalarilor din Timisoara, “confiscate” de pe strazi! Aproape 140 de autoturisme parcate aiurea, ridicate de politistii locali

Politistii locali din Timisoara au continuat sa actioneze pentru depistarea conducatorilor auto care nu respecta prevederile legale referitoare la oprirea, stationarea autovehiculelor sau patrunderea la volanul acestora pe strazi sau in perimetre prevazute cu indicatorul de acces interzis, verificarile de acest gen reprezentand o prioritate, avand scopul de a fluidiza circulatia altor autovehicule, dar si cea a pietonilor.


O mare parte din aceste actiuni au fost desfasurate in zona centrala a orasului, dar nici celelalte zone nu au fost neglijate, politistii locali raspunzand cu promptitudine sesizarilor de la cetateni care semnaleaza astfel de situatii.

In ultima luna, politistii locali au aplicat un numar de 802 sanctiuni contraventionale si 748 colante autodezive in cazul autovehiculelor ai caror conducatori auto nu au respectat prevederile OUG 195/2002, oprind sau stationand in zona pietonala, pe pistele de biciclete, in intersectii, in statiile mijloacelor de transport in comun, dar si prevederile Legii 448/2006 actualizata, oprind sau stationand in locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilitati.

Dintre acestea, in cazul a 139 de conducatori auto s-a luat masura ridicarii autovehiculelor stationate neregulamentar, cu sprijinul Societatii Drumuri Municipale SA Timisoara.

De altfel, Politia Locala Timisoara atrage atentia tuturor celor care obisnuiesc sa incalce legislatia ca, de curand, SDM a achizitionat o a treia autospeciala de ridicari si va putea sprijini astfel si mai mult activitatea de fluidizare a circulatiei desfasurata de politistii locali in teren.

Reamintim ca, potrivit OUG 195/2002, sanctiunile se incadreaza, in functie de fapta, oprire, respectiv stationare, de la 290 la 725 lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar in cazul celor care parcheaza pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati intre 2000 si 10.000 lei. Actiunile pe aceste linii vor continua si in perioada urmatoare.

Cetatenii care observa astfel de situatii le pot semnala la numerele noastre de telefon 0256.968 sau 0256.246.112. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta operativa)

Leave a Reply