Concurs creativ despre reciclare pentru elevii judetului Timis. Premiile puse la bataie de organizatori: biciclete, trotinete, role si rucsaci (P)

RETIM si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis, alaturi de Zona in Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara, organizeaza concursul 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deseurilor dedicat tuturor elevilor din clasele 0-IV,  V-VIII şi IX- XII in perioada 03 martie – 12 aprilie 2021. Concursul este organizat si se desfasoara in judetul Timis, zona 1 si zona 0.


Scopul acestui concurs online este de informare si constientizare a modului in care pot reduce, refolosi si recicla deseurile de la scoala sau acasa.

Elevii, cei care invata pentru prima data despre aceste concepte, trebuie sa inteleaga ca de ei depinde viitorul mediului inconjurator. Copiii pot invata de mici cum sa sorteze deseurile, sa respecte mediul inconjurator, sa consume mai putin. Toate aceste gesturi ii vor face sa fie constienti de ce inseamna ecologie.

Grija fata de mediu se va vedea in multe alte comportamente ale tinerilor, grija fata de spatiul personal, de la camera si banca de la scoala, sau ghiozdan. Un copil care deprinde din timp notiuni ecologice va deveni un adolescent responsabil.

Astfel, tinerii pot deveni creativi prin diferite forme, desene, eseuri, fotografii, videouri, obiecte sau reprezentari grafice realizate din materiale reciclabile, ilustrand princiiple 3R.

Inscrierea elevilor si depunerea materialelor de concurs se va face in perioada 03 – 16 martie 2021 astfel: conducerea fiecarei unitati de invatamant va desemna un profesor coordonator care va implementa proiectul in clasa, iar profesorul coordonator va inscrie elevii prin completarea si transmiterea Anexei 1 (disponibila pe site-ul retim.ro) in format electronic la adresa de email timisrecicleaza@gmail.com. Lucrarile vor fi transmise in acelasi timp cu Anexa 1. Fisierul cu lucrarea expediata va fi denumit cu numele elevului si scoala din care face parte.

Premiile oferite de catre organizatori sunt:

21 x biciclete

21 x trotinete freestyle

21 x seturi role

100 x ruscaci

Premii de participare:

150 x bidoane de apa

150 x sepcute

100 x sacose din material reciclabil

 

NOTA: Detaliile despre regulamentul concursului, descrierea etapelor acestuia şi anunţarea caştigatorilor se gasesc pe https://retim.ro/regulamentul-oficial-al-concursului-3r-reducere-refolosire-reciclare-a-deseurilor/  (I.P.)

Leave a Reply