Doi avocati, in fruntea Prefecturii Timis! Zoltan Nemeth si Andrei Molnar s-au suspendat din barou si au preluat atributiile de prefect, respectiv subprefect

Doi avocati din Baroul Timis si-au agatat robele in cui, s-au suspendat din profesie, si au acceptat propunerile partidelor din care fac parte de a prelua treburile administrative ale judetului Timis. Zoltan Nemeth, noul prefect de Timis, si colegul sau de barou, Andrei Molnar, noul subprefect de Timis, au fost numiti oficial in importantele functii de demnitate publica si au depus juramantul, in cadrul unei ceremonii restranse care a avut loc la Palatul Administrativ.


De astazi, dupa cum a precizat Zoltan Nemeth, s-a revenit la numirea politica a prefectilor si subprefectilor, astfel ca prefectul a ramas membru de frunte al USR-PLUS, in timp ce Andrei Molnar va conduce, pe mai departe, organizatia UDMR Timis.

“Prefectul este garantul respectarii legii si a ordinii publice la nivel local, fiind reprezentantul guvernului in teritoriu. Echipa executiva urmeaza sa fie completata si cu cel de-al doilea subprepfect, respectiv cu secretarul general al prefecturii.

Numirea este o onoare deosebita, care vine cu o responsabilitate enorma. In perioada urmatoare va urma un proces rapid de acomodare, de preluare a atributiilor, de cunoastere a personalului, a problemelor din institutie si din deconcentrate”, a precizat Zoltan Nemeth, in prima sa declaratie publica in calitate de prefect.

Potrivit noului reprezentant al guvernului in Timis, demnitatea publica de prefect a devenit o functie politica, insa atributiile raman aceleasi, mare parte dintre acestea fiind de natura juridica ori atributii care implica un formalism juridic. (Mara Ion)

Leave a Reply