Ionut Nasleu si-a predat armele pe care le detinea in baza permisului de port-arma! Tot mai multe semne ca politicul s-a implicat in linsajul mediatic al fostului director de la SC Piete SA Timisoara

Plasat sub control judiciar in dosarul de santaj deschis de IPJ Timis, in urma unei plangeri penale depuse de sotii Dragos Bota si Iulica Bota, fostul director al SC Piete SA Timisoara, Ionut Nasleu, a fost notificat de politisti ca trebuie sa-si predea armele pe care le detine in baza permisului de port-arma.


Desi termenul de depunere a armelor la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase era de 30 de zile de la plasarea sub control judiciar, acesta a fost somat sa vina cu pustile de vanatoare si pistolul pe care le detine, la doar cateva zile de la decizia procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

“Totul e pe repede inainte in acest dosar, intocmit la plangerea unui jurnalist care a interpretat la modul peiorativ sintagma “tare in gura”. Daca inceperea urmaririi penale a fost dispusa in doar sase zile, armele mi-au fost luate in doar noua zile. Desi legislatia spune ca le pot preda singur, in 30 de zile. Nu inteleg ce este cu aceasta graba, cine pune presiune atat de mare pe dosar!

In ritmul asta, doamna procuror Lapadat Coralia o sa ma trimita in judecata peste alte cateva zile. Asta, in conditiile in care fostul angajat al Pietelor, Marius Stefoni, cel care din razbunare a dat presei toate informatiile de spre mine, are plangere tot la parchetul local din Timisoara, din decembrie 2020, pentru spagile primite de la pietari, si nu a fost deranjat deloc, n-a fost chemat nici macar la o audiere”, ne-a declarat Ionut Nasleu.

De aceeasi parere este si avocata fostului director de la Piete, Camelia Taranu, care spune ca nu crede in concidente.

“Nu cred ca deschiderea acestui dosar de santaj intr-o perioada in care se duce o lupta teribila pentru functia de inspector sef al IPJ Timis este o coincidenta. Este de notorietate faptul ca actualul sef, comisarul sef Dan Stoicanescu, are o buna relatie de colaborare cu denuntatorul Dragos Cosmin Bota.

De altfel, cred ca am vazut o fotografie cu cei doi chiar in Impact Press (foto 1 n.n.). Totusi, in opinia mea, s-au dislocat prea multe forte politienesti – cu filaje si interceptari – pentru un caz de santaj, trei cuvinte si un emoticon, ca interesele din spatele acestui dosar sa fie doar locale”, a precizat Camelia Taranu.

De altfel, surse din politica timisoreana ne-au dezvaluit ca primarul Dominic Fritz a fost extrem de afectat de atitudinea publica a lui Ionut Nasleu, dupa incendiul din Piata 700, cu multe mesaje nepotrivite si jignitoare, si a solicitat ajutorul sefului sau de partid, Dan Barna. Daca vicepremierul i-a ascultat rugamintea sau nu, o vedem in linsajul public la care a fost supus fostul senator si subsecretar de stat Ionut Nasleu. (G.I.)

UPDATE: Ionut Nasleu a solicitat o completare de declaratie pentru a preciza ca armele nu le-a predat singur, ci i-au fost luate de acasa, “cu japca”, de doi politisti de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase, care s-au prevalat de un document semnat personal de comisarul sef Dan Stoicanescu, inspectorul sef interimar al IPJ Timis.

“Sambata dupa-amiaza s-au prezentat la mine acasa doi politisti, care mi-au cerut sa le predau armele. Nu m-am opus, desi stiam ca am la dispozitie 30 de zile pentru a le preda. Le-am predat, pe baza de proces-verbal, doua pusti de vanatoare si doua pistoale. Ca un semn ca a fost vorba despre un mic abuz, luni dimineata m-au sunat, sa vin sa predau armele. Le-am raspuns ca, daca tot le-au preluat de la mine, in mare graba, sa le predea ei mai departe”, ne-a dezvaluit Ionut Nasleu.

Leave a Reply