VIDEO. Timisorenii au iesit in strada pentru a protesta impotriva carantinarii orasului. “Nu suntem proprietatea Guvernului!”

Sute de timisoreni au iesit in strada, in aceasta dupa-amiaza, pentru a protesta impotriva carantinarii municipiului de pe Bega, primul mare oras din Romania care, in 2021, se inchide timp de doua saptamani. Oamenii au avut masti protectie la purtator, insa, o buna parte dintre ei nu le-au folosit, pentru a scanda lozinci anti-Fritz, anti-Arafat si impotriva carantinarii.


“Fara carantina!”, “Sa vina Fritz”, “Nu sunt proprietatea Guvernului”, “Azi in Timisoara, maine in toata tara”, au fost o parte dintre  sloganurile care au fost auzite, incepand cu ora 16, in Piata Victoriei din Timisoara.

Protestatarii au marsaluit prin zona centrala a municipiului, s-au plimbat impreuna, pentru ca protestul sa nu fie perceput de autoritati ca pe o adunare publica neautorizata.

“Copiii ne pleaca din tara, la fel si parintii. Iesiti din case, daca vreti sa nu mai fim bataia de joc a guvernului!”, a fost indemnul unuia dintre tinerii incolonati, care a impartit stegulete tricolore oamenilor din jurul sau.

Protestul a fost anuntat pe retelele de socializare, iar oamenii s-au mobilizat, dupa ce, ieri dupa-amiaza, membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Timis au votat carantinarea Timisoarei pentru o perioada minima de 14 zile.

Aceasta decizie a adancit, pe plan local, neintelegerile din cadrul aliantei USR PLUS – PNL, in conditiile in care primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a pledat pentru carantinarea orasului inca de cand a fost investit in functie, in timp ce presedintele Consiliului Judetean Timis, liberalul Alin Nica, s-a impotrivit adoptarii unei asemenea masuri pompieristice.

Din nefericire, ieri, la sedinta CJSU, au fost doar patru voturi impotriva carantinei, in timp ce 30 de conducatori de institutitii deconcentrate au fost de acord cu inchiderea orasului in perioada 8 – 22 martie.

Paradoxal, in perioada alegerilor locale din toamna anului trecut, rata de infectare in Timisoara era mai mare cu aproape un procent decat acum, de peste 8 persoane la mia de locuitori, insa nu s-a discutat nicio clipa despre carantinare. Mai mult, sute de oameni au sarbatorit in piata publica victoria lui Dominic Fritz (foto 3), fara a se pune problema mastilor de protectie sau a distantarii… (M.I.)

One thought on “VIDEO. Timisorenii au iesit in strada pentru a protesta impotriva carantinarii orasului. “Nu suntem proprietatea Guvernului!”

Leave a Reply