Cantec pentru mama! Spectacol folcloric online organizat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis cu ocazia Zilei de 8 Martie (P)

„O mama e acea persoana care poate lua locul oricui, dar nu poate fi inlocuita cu nimeni”. Vorbele Cardinalului Mermillod sunt transpuse muzical intr-un spectacol folcloric organizat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis. „Cantec pentru Mama” reuneste apreciati si indragiti interpreti de muzica populara din zona de vest a tarii.


Luni, 08 martie 2021, de la ora 20, vor canta, pentru cea mai indragita fiinta din viata fiecarui om, Alin Didraga, Andreea Chisalita, Dumitru Teleaga si Liliana Laichici.

Nu vor lipsi din spectacol nici renumitele familii muzicale din folclorul banatean: Carmen Biruescu si fiul sau, Antonio Stiopon, Ramona si fiica sa Georgiana Vita, respectiv Tinu Veresezan si mama sa, Mama Florentina.

„Pentru mama o cantare”, „Mama, te iubesc”, „Maiculita mea” sau „Mama draga, iti cant iara” sunt cateva dintre melodiile pregatite pentru seara de 8 martie. Alaturi de solistii de muzica populara, Mama va fi sarbatorita si de instrumentistii dirijati de Sebastian Rosca si de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul. Coordonati de cuplul  de coregrafi Brandusa si Nicolae Stanescu, dansatorii vor interpreta momente coregrafice de pe Valea Almajului si de pe Valea Bistrei.

„Cantec pentru mama”, spectacol folcloric online, va fi transmis in direct pe pagina de facebook a Ansamblului Profesionist Banatul. Tot acolo vor putea fi transmise in timp real gandurile si urarile spectatorilor virtuali, precum si mesajele pe care acestia le au pentru femeile si mamele din viata lor.

Spectacolul va fi in asa fel organizat, incat sa respecte toate masurile de protectie impuse de pandemia de coronavirus. Prezentat de Felicia Stoian, evenimentul cultural dedicat Mamei este finantat de Consiliul Judetean Timis. (I.P.)

 

Leave a Reply