Descindere a procurorilor in localitatea Dumbravita, pe urmele unor contracte de milioane de euro. Vizati, fostul primar PSD, patronul unei firme de constructii si alti functionari din primarie

O echipa de anchetatori a descins, azi, in localitatea timiseana Dumbravita, unde au efectuat mai multe perchezitii, intr-un mega dosar de coruptie. Printre persoanele vizate de ancheta, care ar fi coordonata de procurorii DIICOT Timisoara, s-ar aflat fostul primar PSD Victor Malac, fostul director al Dumbravita Investitii, societate subordonata primariei prin care, in ultimii ani, s-au derulat contracte de peste 25 milioane de euro, dar si administratorul unei puternice firme de constructii.


“Fostul primar este bolnav de coronavirus, astfel ca politistii si procurorii nu au putut pune in aplicare mandatul de perchezitie. Am inteles ca este vorba despre un dosar intocmit in urma verificarii mai multor licitatii suspecte, care au fost efectuate de un pensionar de prin structurile judiciare, care a fost angajat la primarie de noua administratie.

Un model patentat de actualii guvernanti si la Aeroportul International Timisoara, unde presedintele Consiliului de Administratie a fost numit un fost politist judiciarist de la DNA Timisoara, iesit la pensie si preluat de fostul ministru de Interne Marcel Vela ca sfetnic prin minister. Ancheta in acest dosar este destul de discreta, in conditiile in care, pe la colturi, se vorbeste despre anumite conexiuni si complicitati care ar ajunge pana inspre fostul premier Sorin Grindereanu”, ne-a dezvaluit un om de afaceri din Dumbravita.

Mai mult, potrivit unor marturii din primarie, dupa socul pierderii alegerilor locale, inainte sa-si paraseasca functia, fostul primar Victor Malac ar fi semnat facturi de 1 milion de euro in beneficiul unei anumite firme, care a executat mai multe lucrari de investitii in comuna.

Noul primar al comunei Dumbravita, USR-istul Horia Bugarin a inceput sa denunte investitiile proaste ale fostei administratii inca de luna trecuta, cand a prezentat noul camin cultural. Ridicarea cladirii care a costat aproape 8 milioane de lei a inceput in 2018, trebuia sa fie gata la sfarsitul anului trecut, insa, dupa cum spune primarul, este finalizata doar in proportie de 85%. Mai mult, in interior s-au construit doua scari cu balustrada care se opresc direct in tavan…

„Două scari, placate cu granit, au balustrada, sunt facute din beton si se termina in planseu. Cand l-am intrebat pe constructor «domnule, dar de ce ai facut scara asta?», a raspuns «pentru ca asa era pus in proiect». Bun, dar nimeni n-a venit sa ne spuna?”, a declarat primarul Horia Bugarin pentru televiziunea comunei.

Contactati, ulterior, de jurnalisti, reprezentantii firmei de proiectare au explicat ca scarile se termina in tavan in ideea ca, in viitor, deasupra cladirii se vor realiza terase. (Vlad Enciu)

Foto: arhiva

Leave a Reply