PE SURSE. Ancheta interna la Sectia 3 Politie Timisoara, dupa ranirea unui tanar in timp ce era incatusat cu forta de mai multi agenti

Mai multi agenti de la Sectia 3 Politie Timisoara au fost audiati, astazi, de comisarul Ionel Iacobescu, adjunctul sefului Politiei Municipiului Timisoara, care a fost delegat sa cerceteze imprejurarile in care un tanar a fost ranit, in timp ce politistii au folosit forta si au incercat sa-l incatuseze.


Incidentul s-a petrecut, vineri, 12 martie, intr-o statie de troleibuz din Calea Sagului, chiar in apropierea Sectiei 3 Politie.

Potrivit surselor noastre din IPJ Timis, tanarul care ar fi ramas cu un brat rupt din confruntarea cu politistii este fiul unei avocate din Baroul Timis si ar fi sarit in apararea a doi adolescenti (Lupsa si Tanasoiu), cu varste de 16 si 17 ani, care n-au purtat masca de protectie in troleibuz si urmau sa fie sanctionati contraventional.

Cei doi au fost atentionati de o persoana mai in varsta, in timp ce se aflau in mijlocul de transport in comun, ca trebuie sa poarte masca in spatiile publice, pentru a nu raspandi coronavirusul, iar acestia ar fi raspuns destul de sfidator si agresiv.

Un agent de politie in civil, care se afla in autobuz, si-ar fi sunat colegii pentru a cere ajutoare, iar baietii fara masca ar fi fost coborati intr-o statie RATT si “invitati” la sediu. In ajutorul acestora ar fi sarit fiul avocatei, care a fost incatusat pentru ca a refuzat sa se legitimeze. In timpul procedurii de imobilizare, politistii ar fi folosit o forta disproportionata, provocandu-i victimei o fractura la unul dintre brate.

Este posibil ca, in contextul unei penurii de cadre tot mai accentuata, sefii PM Timisoara sa incerce o mediere cu victima, altfel agentii de la Sectia 3 Politie care au fost implicati in acest incident se pot trezi cu dosare penale pentru abuz in serviciu si vatamare corporala.

Reamintim ca, in urma cu cativa ani, la Sectia 3 Politie a mai avut loc un incident violent, cu un batran care a reclamat faptul ca a fost legat de un calorifer si batut de mai multi politisti si jandarmi. Parchetul Militar i-a trimis pe agresori in judecata. (G.I.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply