Fostul director al Camerei de Conturi Timis isi asteapta pedeapsa in dosarul de alcoolemie la volan. Judecatoria Timisoara a amanat pronuntarea

Trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, sub acuzatia de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, Vasile Melciu, fostul director al Camerei de Conturi Timis, isi asteapta pedeapsa penala, constient ca varianta amenzii sau a achitarii este exclusa, in conditiile in care, in aprilie 2012, un alt finantist de frunte al Banatului, Doru Dudas, fost vicepresedinte al ANAF, a primit un an de inchisoare cu suspendare pentru acelasi gen de infractiune.


Greutatea dosarului, in care un VIP al orasului risca trimiterea la inchisoare, a determinat Judecatoria Timisoara, la termenul din 10 martie, sa amane pronuntarea sentintei cu doua saptamani.

Reamintim ca Vasile Melciu s-a urcat baut la volan, in seara zilei de 12 decembrie 2019, iar pe o strada din localitatea Dumbravita a fost tras pe dreapta de politisti si rugat sa sufle in etilotest.

Valoarea alcoolemiei, 1,75 mg/l alcool pur in aerul expirat, i-a socat pe politisti, care l-au preluat pe sofer si l-au condus la spital pentru prelevarea de probe biologice. Anchetatorii nu au mai anuntat procentul de alcool in sange, insa este posibil ca acesta sa fi depasit 3 mg/l alcool pur in aerul expirat. (V.E.)

Leave a Reply