Salvat de Covid-19! Fostul primar al Dumbravitei a evitat intalnirea cu procurorii, in timp ce trei colaboratori de-ai sai au fost retinuti pentru 24 de ore si risca arestarea preventiva

Ancheta declansata de procurorii DIICOT in cea mai bogata comuna din tara, Dumbravita, aflata la periferia Timisoarei, pare sa-l fi lovit din plin pe fostul primar al localitatii, Victor Malac. Acesta a fost testat pozitiv la coronavirus si a reusit sa evite intalnirea cu procurorii, insa oamenii sai de baza in derularea unor contracte de zeci de milioane de euro, din bani europeni si de la bugetul local, au fost retinuti pentru 24 de ore.


Este vorba despre Claudiu Juratoni, directorul Dumbravita Investitii, aflat in perioada de preaviz, dupa ce si-a dat demisia din functie, Robert Kriszta, fostul responsabil cu achizitiile publice din primarie, si el demisionar, si omul de afaceri Ilie Nemes, constructor care si-a adjudecat mai multe licitatii organizate de Primaria Dumbravita.

In cazul in care ancheta va fi extinsa, dupa cum sustin unele surse judiciare, iar procurorii vor verifica afacerile din ambele mandate ale primarului Victor Malc, se va cerceta si modul in care SC Procad SRL Timisoara, firma de cadastru si topografie care-i are printre actionari si pe rectorului Universitatii de Stiinte Agricole a Banatului (USAB), prof. univ. Cosmin Popescu, a castigat licitatia privind noul PUZ al Dumbravitei.

De remarcat ca Victor Malac, care si-a luat bacalaureatul la o varsta inaintata, a obtinut diploma de licenta exact de la USAB. Revenind la persoanele retinute pentru 24 de ore, procurorii vor dispune masuri preventive, nefiind exclusa prezentarea acestora judecatorului de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventiva.

Deocamdata, Victor Malac, aflat in perioada de carantina, nu a fost deranjat de procurori, insa, din nefericire, cele doua saptamani de izolare expira peste doua zile. (V.E.)

One thought on “Salvat de Covid-19! Fostul primar al Dumbravitei a evitat intalnirea cu procurorii, in timp ce trei colaboratori de-ai sai au fost retinuti pentru 24 de ore si risca arestarea preventiva

Leave a Reply