Urzeala CLANURILOR. Interlopul timisorean Paul Stefan, sprijinit de “fratii” din Arad pentru a-i induce in eroare pe procurorii DIICOT. Arma de foc “plantata” la domiciliul unui complice si un denunt

Paul Stefan, unul dintre interlopii din gruparea infractionala condusa de Lucian Boncu, a incercat sa-i induca in eroare pe procurorii DIICOT Timisoara, insa tot planul urzit cu ajutorul unor tovarasi din Arad s-a intors impotriva sa, fiind acuzat de favorizarea faptuitorului, inducerea in eroare a organelor judiciare, instigare la fals in declaratii si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


Fostul sportiv de performanta (foto 2) a facut un denunt la DIICOT – Structura Centrala, in care a dezvaluit faptul ca un tanar din Arad detine la domiciliul sau o arma de foc. Investigatiile procurorilor au stabilit ca, de fapt, tot planul a fost pus la cale de Paul Stefan, pentru a beneficia de reducerea la jumatate a limitelor de pedeapsa intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Timis, in care este judecat pentru trafic de droguri si camata.

Astfel, cu ajutorul altor persoane, el i-a oferit arma complicelui din Arad, dar si un avocat, pentru ca urma sa raspunda pentru nerespectare a regimului armelor si munitiilor, iar ulterior a formulat denuntul privind detinerea armei.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Timisoara si din cadrul Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase al IPJ Arad, au facut, joi, cinci perchezitii domiciliare in Timis si Hunedoara, intr-un dosar penal in care se fac cercetari pentru favorizarea faptuitorului, inducerea in eroare a organelor judiciare, instigare la fals in declaratii si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Dosarul a fost deschis de procurori in urma unui denunt mincinos formulat, in 26 februarie, de un barbat in varsta de 33 de ani, referitor la o pretinsa infractiune de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, constand in detinerea nelegala a unei arme de foc la locuinta unui tanar de 21 de ani, din judetul Arad.

“In urma denuntului, barbatul de 33 de ani ar fi putut invoca unul dintre beneficiile reducerii la jumatate a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, intr-un dosar al Tribunalului Timis, in care acesta este judecat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc si camata”, arata sursa citata.

In acest scop, barbatul de 33 de ani, cu ajutorul altor doi barbati, de 27 si 36 de ani, i-ar fi pus la dispozitie tanarului de 21 de ani o arma de foc automata si l-ar fi invatat sa o ascunda. Ulterior, ar fi formulat un denunt, in urma caruia a fost constituit un dosar penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad.

In urma perchezitiei domiciliare facute in acel dosar, arma a fost descoperita in locul indicat de inculpat.

Pentru sprijinul acordat in acest demers infractional, inculpatul i-a promis persoanei care a ascuns arma suma de 2500 euro, din care 1250 euro i-au fost remisi anterior formularii denuntului. Dupa efectuarea perchezitiei domiciliare si punerea sub invinuire a respectivei persoane in dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, inculpatul i-a remis acestuia o alta transa de 1100 lei, urmand ca restul sumei de bani sa-i fie platita dupa momentul in care acesta primea o comunicare in dosarul in care este judecat, privind acordarea beneficiului reducerii limitelor de pedeapsa, ca urmare a denuntului astfel formulat”, se mai mentioneaza in comunicatul DIICOT.

De asemenea, conform intelegerii dintre participanti, inculpatul i-a angajat respectivei persoane un avocat care sa o reprezinte in dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Arad.

Patru persoane au fost duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timisoara, in vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Biroului Tehnic si de Criminalistica din cadrul DIICOT. (G.I.)

 

Leave a Reply