PREMIERA. Judecatorii au dispus confiscarea autoturismului unui sofer alcoolic, care a fost prins de mai multe ori beat la volan

Hotarare fara precedent a magistratilor de la Judecatoria Iasi, care au decis ca autoritatile competente sa confiste autoturismul unui sofer care a fost prins de mai multe ori in trafic, la volanul masinii, fiind sub influenta alcoolului. Masura complementara la sentinta de condamnare la inchisoare a fost luata dupa ce din documentele medicale a reiesit ca pensionarul in cauza sufera de etilism cronic.


Anul trecut, barbatul a fost gasit de politisti la volanul masinii sale cu o alcoolemie de 2,44 la suta in sange. Acesta nu s-a prezentat insa la Politia Rutiera pentru declaratii, iar agentii care au mers la el acasa l-au gasit din nou sub influenta alcoolului. 

Expertiza medico-legala efectuata la Socola avea sa-i identifice mai multe afectiuni, inclusiv etilismul cronic.

Instanta a retinut in favoarea lui varsta de 70 de ani, constatand insa ca etilismul cronic si insistenta cu care s-a incapatanat sa conduca, desi era beat, reprezinta un pericol atat pentru ceilalti, cat si pentru propria-i persoana. De altfel, chiar in sala de judecata, el si-a pierdut temporar cunostinta ca urmare a sevrajului.

Magistratii Judecatoriei l-au condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, interzicandu-i totodata si sa mai conduca timp de 5 ani. Pentru a fi siguri ca masura va fi respectata, judecatorii au dispus confiscarea autoturismului. Ieseanul a atacat sentinta, magistratii Curtii de Apel urmand sa analizeze cazul la sfarsitul lunii viitoare. (V.E.)

Leave a Reply