BREAKING! Timisorenii scapa de carantina, dupa doua saptamani in care restrictiile s-au dovedit inutile. “A fost eliminata o masura nedreapta!”, a exclamat presedintele CJ Timis

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis s-a reunit, sambata seara, pentru a analiza propunerile DSP Timis si avizele emise de INSP privind prelungirea carantinei pentru Timisoara si cateva comune periurbane pe o perioada de 7 zile. Propunerile pentru prelungirea carantinei au picat la vot in sedinta CJSU Timis, neavand cele doua treimi necesare adoptarii.


Iata comunicatul Prefecturii Timis:

“In urma analizelor de risc efectuate de catre Directia de Sanatate Publica Timis si a avizelor emise de Institutul National de Sanatate Publica – astazi, 20.03.2021, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a analizat propunerile de prelungire a masurilor de carantinare pentru localitatile: Timisoara, Dumbravita si Giroc pentru o perioada de 7 zile.

In urma votului exprimat, in cadrul CJSUT s-a votat dupa cum urmeaza: 20 voturi pentru, 9 abtineri si 9 voturi impotriva, astfel ca prelungirea masurilor de carantinare pentru localitatile: Timisoara, Dumbravita si Giroc pentru o perioada de 7 zile nu a trecut, nefiind intrunita majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenti pentru adoptarea hotararii de prelungire a masurii de carantinare.

In ceea ce priveste comuna Mosnita Noua si comuna Ghiroda, analiza de risc intocmita de catre Directia de Sanatate Publica a concluzionat ca nu este intrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale in aceste 2 localitati, iar INSP a avizat masura de ridicare a carantinei pentru aceste 2 localitati”.

Imediat dupa esecul celor ce si-ar fi dorit prelungirea carantinei in Timisoara si in comunele periurbane, printre care si primarul Dominic Fritz, probabil, presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a postat un mesaj pe Facebook in care a salutat eliminarea acestei masuri nedrepte.

In aceasta seara, in CJSU Timis a fost eliminata masura nedreapta a carantinarii Timisoarei si a zonei periurbane. Desi am luat pozitie ferma impotriva carantinei formale si inutile, si acum, si in urma cu 2 saptamani, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristete si multa parere de rau pentru stresul pus pe copii si parinti, pentru pierderile financiare inregistrate in aceste doua saptamani, atata chin fara absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind in crestere.

Insa e important sa privim spre viitor. Distantarea fizica trebuie respectata, iar purtarea mastii si regulile de igiena, tratate cu cea mai mare seriozitate. Va incurajez sa va vaccinati si sa respectati restrictiile ramase in vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred in respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie sa aratam ca timisorenii nu au nevoie de amenintari ca sa respecte masurile legale.

Pe langa apelul catre voi, cetatenii, fac apel si catre Primaria Timisoara si Prefectura, sa prezinte un plan coerent si inteligent de masuri impotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca intotdeauna, pentru colaborare interinstitutionala si ajutor, acolo unde este nevoie”, a scris Alin Nica, sambata seara, pe contul sau de Facebook.

Sa mai spunem ca, in urma cu doua saptamani, rata de infectare, in Timisoara, era de 7,49 persoane la mia de locuitori, in timp ce, sambata, 20 martie, cand s-a luat decizia ridicarii carantinei, rata infectarii a fost de 8,19 persoane la mia de locuitori. (G.G.)

 

Leave a Reply