La loc COMANDA! Raed Arafat prelungeste “din pix” carantina in Timisoara si in localitatile periurbane cu inca 72 de ore

Lovitura de teatru in jocul politicianist al carantinarii Timisoarei si a localitatilor limitrofe. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a decis sa prelungeasca “din pix” restrictiile impuse populatiei cu inca 72 de ore, trecand peste hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis care, sambata seara, ridicase carantina.


Potrivit Comandantului operatiunii, cum i se mai spune lui Raed Arafat, ar fi vorba despre o masura temporara, pentru gasirea unei solutii favorabile spitalelor dedicate COVID-19 din judet, care au ramas fara paturi ATI disponibile.

Pe de alta parte, primarul Timisoarei s-a plans, inca de aseara, ca CJSU Timis ar fi discriminat localitatile cu primari USR PLUS si PSD, unde carantina ar fi fost prelungita, spre deosebire de localitatile cu primari PNL. In aceste conditii, carantina care ar fi trebuit sa se ridice in noapte de duminica spre luni, la ora 00.00, se va prelungi cu 72 de ore, pana joi, ora 00.00.

„Ca urmare a situatiei existente in perimetrul format din raza administrativ-teritoriala a municipiului Timisoara si a comunelor limitrofe, unde rata de incidenta este ridicata, iar in baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI in judetul Timis, a atins capacitatea maxima, in vederea limitarii riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitatile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru inca 72 ore pentru ariile teritoriale din Judetul Timis, respectiv, municipiul Timisoara si comunele Mosnita Noua, Ghiroda, Giroc, Dumbravita, cu aplicabilitate imediata din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Aceasta decizie a fost luata prin Ordin al Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, in urma consultarii cu conducerea Ministerului Sanatatii, data fiind   lipsa intrunirii numarului minim de voturi care sa permita adoptarea unei hotarari a CJSU Timis in ceea ce priveste masurile necesar a fi aplicate in vederea limitarii noului virus,  in pofida recomandarilor furnizate de DSP, ale avizelor si recomandarilor INSP.

Precizam faptul ca aceasta masura are caracter temporar, ea fiind necesara pana la gasirea unei solutii viabile la nivel judetean sau national”, se arata intr-o informare de presa a DSU. (G.G.)

Leave a Reply