IN MEMORIAM. Colectivul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis deplange disparitia celui care a fost Emil Mateescu

Uneori vorbele sunt prea sarace pentru a exprima durerea pentru plecarea dintre noi a unui OM  apropiat. Cu regret va aducem la cunostinta tragica si nedreapta disparitie a celui care a fost Emil MATEESCU, presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis intre anii 1992 si 2006, apoi consilier al Presedintiei CCIA Timis, pana la finalul anului 2019.


Nascut la 28 mai 1943 in judetul Satu-Mare, Emil Mateescu a absolvit Facultatea de Textile din cadrul Universitatii Iasi. A fost repartizat la Timisoara ca inginer, apoi director comercial, la Industria Lanii – ILSA.

Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost numit Subprefect al Judetului Timis, intre anii 1990-1991, perioada in care a sprijinit infiintarea Camerei de Comert si Industrie Timisoara si a cunoscut indeaproape activitatea acesteia. In toamna anului 1991, a devenit Secretar General al CCIT, iar, un an mai tarziu, Presedinte, functie pe care a detinut-o timp de 14 ani, fiind astfel unul din presedintii de camere de comert din Romania cu cel mai indelungat mandat.

Cei 30 de ani de activitate la Camera de Comert au insemnat mii de intalniri oficiale si de afaceri, misiuni economice, conferinte, targuri si expozitii – dar si realizari de exceptie, multe dintre acestea premiere locale si chiar nationale.

Colegiul de Conducere si intreg colectivul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis deplang disparitia celui care a fost Emil Mateescu si este alaturi de familie in aceste momente, apreciind ca Timisoara pierde un om cu o calitate morala ireprosabila, un profesionist dedicat, care, prin tot ceea ce a infaptuit pentru mediul de afaceri si pentru unitatea sistemului cameral romanesc, va ramane in memoria noastra.

Fostii colegi, firmele membre, prietenii din Camera de Comert, isi vor aminti de Emil Mateescu, ca de un om bun si bland, dinamic, plin de energie, un model de vocatie, rigoare si daruire, sufletul institutiei pe care a slujit-o timp de 30 de ani.

In aceste momente de grea incercare, transmitem familiei indoliate si tuturor celor care l-au cunoscut cele mai sincere sentimente de compasiune.

Dumnezeu sa-l Odihneasca in Pace!

Colectivul CCIA Timis

Slujba de inmormantare va avea loc sambata, 27 martie, ora 13, la cimitirul Rusu Sirianu. (I.P.)

Leave a Reply