DOLIU in mediul de afaceri banatean! A murit Emil Mateescu, fostul presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis

Emil Mateescu, cel mai longeviv presedinte al mediului de afaceri din Timis, a decedat la varsta de 78 de ani. Moartea distinsului senior al economiei banatene i-a socat toti cei care l-au cunoscut, in special pe fostii sai colaboratori.


Avea o generozitate, o bunatate, o blandete sufleteasca, un respect fata de semeni cum rar mai vedem astazi. Intr-o lume dura, rece, unii considerau aceasta bunatate drept o slabiciune, cand de fapt era o mare calitate. Gasea mereu mijloace sa aplaneze conflictele, gasea solutii pentru a pune la aceeasi masa oameni cu orgolii si aparent incompatibili.

Era constiincios, metodic, exact ca un ceas elvetian, nu trata nici o tema cu superficialitate. Acum vreo trei saptamani m-a sunat intr-o seara, nu se simtea deloc bine, voia sa mai vorbeasca cu mine. Am avut privilegiul sa il cunosc si sa lucrez cu Presedintele Mateescu. Somn usor, domnule Presedinte! Vesnica recunostinta! O sa imi fie tare dor de dvs!”, spune Lucian Tarabic, unul dintre discipolii presedintelui.

Emil Mateescu s-a nascut in 28 mai 1943, in judetul Satu Mare.

Din 1991 pana in 1992 a fost secretar general al CCIAT, dupa o perioadain care a detinut functia de subprefect al judetului Timis.

In 1992 a fost ales presedinte al CCIAT, functie ocupata pana in anul 2006. Sub conducerea sa, s-a scris si s-a castigat proiectul PHARE CBC Romania-Ungaria si a fost construit Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.

Din 2006 si pana in 2019 a fost consilier al presedintelui CCIAT Georgica Cornu. Sincere condoleante familiei indurerate! (I.P.)

Leave a Reply