Patronatul Ho-Re Timisoara, reactie dupa o prima batalie castigata in instanta impotriva lui Raed Arafat. “Am demonstrat ca s-a exercitat un abuz de putere asupra unei comunitati!”

Decizia Curtii de Apel Bucuresti de a anula ordinul abuziv semnat de secretarul de stat Raed Arafat, prin care s-a prelungit carantina in Timisoara si in localitatile periurbane cu 72 de ore, este salutata de catre Patronatul Ho-Re (hoteluri si restaurante) Timisoara.


Intr-un comunicat de presa semnat de Corina Macri (foto 2), presedinta acestei organizatii patronale reprezentative pentru industria locala a ospitalitatii, se scoate in evidenta profesionalismul avocatului Flavius Bogea si faptul ca in spatele ordinului lui Raed Arafat, care a sfidat hotararea de ridicare a carantinei votata in CJSU Timis, stau motive nelegale. Practic, s-a exercitat un abuz de putere asupra unei intregi comunitati.

Iata comunicatul Patronatului Ho-Re Timisoara:

“Actiunea in anulare formulata impotriva Ordinului Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta nr. 6699/21.03.2020 privind instituirea masurii de carantina zonala pentru municipiul Timisoara, comuna Mosnita Noua, comuna Ghiroda, comuna Giroc si comuna Dumbravita, judetul Timis, pentru o perioada de 72 de ore de catre organizatia noastra patronala A FOST ADMISA de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Multumim pe aceasta cale avocatului Flavius Bogea, care ne-a sprijinit si reprezentat cu mare profesionalism.

In consecinta am demonstrat inca odata, daca mai era nevoie, ca in spatele acestei decizii ”spontane” de carantinare au fost motive nelegale, ca s-a exercitat un abuz de putere asupra unei comunitati care a decis ca se poate responsabiliza si fara aceste masuri extreme.

Din pacate, autoritatile locale au preferat sa se ascunda in spatele unor manevre fortate, in loc sa vina in mijlocul nostru si sa caute solutii pentru rezolvarea acestei situatii extreme. Avem nevoie de lideri, de oameni responsabili si ancorati in realitate, nu de publicitate online.

Nu conteaza ca au trecut acele zile de cosmar, ca au venit altele 7, vor mai urma alte 7, si tot asa, inca putin, se va implini un an si jumatate de restrictii si distrugere a economiei locale, pentru ca nu s-au gasit masuri de imbunatatire a situatiei medicale si a conditiilor de protectie a populatiei.

Motivele invocate de domnul Arafat sunt netemeinice si strict panicarde. La data luarii acestei masuri rata de incidenta in Timisoara era de 7,36/1000, iar dupa aceste zile de haos, rata a ajuns la 8,49/1000. Este bine, este rau?

Nu era suficienta aceasta masura de forta, in aceste zile locatiile noastre pustii de jumatate de an, au fost luate cu asalt si controlate, pentru ca asa s-a inteles ca trebuie intensificata activitatea de prevenire, urmarire si control a respectarii normelor de securitate a populatiei. Probabil pentru ca avem curajul sa spunem lucrurilor pe nume!

Tratamentul discriminatoriu la care este supus sectorul nostru de activitate fata de celelalte domenii este neargumentat si inexplicat. Nu s-a lamurit nimeni daca industria ospitalitatii este sursa acestei explozii de imbolnaviri sau nu! Nu exista nicio dovada. Doar dezinformari, imagine publica si haos.

Propunem domnului Arafat, domnului prefect al judetului Timis, Zoltan Nemeth, domnului primar al Timisoarei, Dominic Fritz, domnului vicepresedinte al CJT, Cristian Mos, sa faca un experiment, asa cum au facut cu munca noastra de un de zile. Sa restrictionam toate celelalte activitati si sa lasam sa functioneze doar industria ospitalitatii, cu limitele protejarii oaspetilor nostri!

Sa inteleaga toti cei care spun ca sunt solidari cu noi si noi va promitem ca vom scadea rata de incidenta, garantat! Noi chiar ne asumam sa fim responsabili. Nu va dorim sa fiti solidari cu noi, nu stim daca puteti duce aceasta povara. Unii dintre noi deja au renuntat sa mai astepte promisiunile unui guvern amatorist si lipsit de consistenta.

Multumim tuturor celor care au sprijinit actiunea noastra. In spatele acestei activitati se ascunde o mare responsabilitate, o implicare a organizatiei HORETIM in sustinerea si dezvoltarea economiei locale, un sacrificiu din partea antreprenorilor aflati in dificultate, dar respectam cu cinste spiritul Timisoarei!” (G.G.)

Leave a Reply