Raed Arafat recunoaste ca ordinul prin care a carantinat Timisoara a fost nelegal, dar va ataca cu recurs decizia Curtii de Apel Bucuresti. “Din punct de vedere al legalitatii au fost probleme!”

Surprins de curajul judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti, care i-au anulat ordinul prin care, discretionar si abuziv, a carantinat Timisoara timp de 72 de ore, provocand prejudicii importante in industria ospitalitatii, secretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca va face recurs.


Intr-o interventie la TV, “stapanul” carantinelor din Romania recunoaste ca, daca din punct de vedere al legalitatii au fost probleme, spera ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa judece gestul sau din alta perspectiva, cea a protejarii sanatatii populatiei.

“Nu este definitiv, inca mai avem Inalta Curte de Casatie si Justitie. S-a mai intamplat sa fie ceva anulat la Curtea de Apel si castigat la Inalta Curte. Deci eu consider ca masura care am luat-o, din punct de vedere al impactului pe carantina si pe continuarea carantinarii, care consider ca era necesara, cred ca masura era corecta.

Daca din punct de vedere al procedurii legale, al legalitatii au fost probleme, o sa vedem care este motivatia instantei si clar sa acest lucru o sa invatam din el si daca sunt aspecte care noi consideram si cu siguranta o sa mergem la recurs, ca trebuie explicate unei instante de nivel mai inalt, acest lucru o sa il facem si asta va fi la ICCJ”, a declarat Arafat.

Motivul pentru care l-am luat este pentru ca era o prima data, un lucru fara precedent intr-un Comitet pentru Situatii de Urgenta, sa se puna sub semnul intrebarii si sa se forteze chiar impotriva recomandarii autoritatilor sanitare si de catre persoane care nu sunt in domeniu”, a afirmat Raed Arafat, vineri seara, la Digi 24.

“Daca acum s-ar intoarce timpul inapoi, cred ca as lua aceeasi decizie, fara nicio discutie. Intentia era una de a proteja, nu de a veni in acord cu populatia si cu autoritatile”, a mai adaugat demnitarul.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, cel care s-a opus din rasputeri carantinarii Timisoarei, spune ca Raed Arafat ar trebui sa-si ceara scuze.

“Timisorenii asteapta si merita scuzele lui Raed Arafat si a celor care i-au sustinut la nivel local decizia nedreapta si ilegala. Instanta a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o interventie abuziva si nejustificata. Dar, inainte de toate, a fost un precedent periculos si o intimidare a membrilor CJSU”, a precizat Alin Nica intr-un mesaj postat pe retelele de socializare. (G.I.)

Leave a Reply