Patronul Pro TV a murit in urma prabusirii unui elicopter, in Alaska. Miliardarul se pregatea sa coboare cu skiurile de pe un ghetar

Miliardarul ceh Petr Kellner, 56 de ani, proprietarul companiei media care detine si PRO TV, se numara printre cele cinci persoane care si-au pierdut viata sambata, in urma prabusirii unui elicopter in Alaska.


El se afla la bordul unui elicopter inchiriat, Airbus AS350 B3, care s-a prabusit in apropierea ghetarului Knik, din Alaska. O singura persoana aflata la bord a supravietuit, iar starea sa este grava, dar stabila, potrivit Alaska State Troopers.

Omul de afaceri ceh era un practicant al heli-skiing-ului, un sport extrem foarte scump care presupune transportul skiorilor cu elicopterul in zone inalte, izolate si sabatice, iar acestia coboara muntii prin locuri cu zapada neatinsa, care nu sunt amenajate ca partii. Pachetele turistice pentru astfel de aventuri incep de la 15.000 de dolari de persoana.

PPF a finalizat, anul trecut, achizitia companiei-mama a ProTV, Central Media Entreprises. Tranzactia a fost finalizata dupa ce Comisia Europeana a aprobat preluarea, de catre PPF, a operatiunilor CMRE din Romania, Slovacia, Slovenia, Bulgaria si Cehia.

Kellner, cu o avere estimata la 17,5 miliarde de dolari, aparea rar in public. Intr-un interviu de acum 18 ani a descris lumea post-comunista drept „o mare sansa, care probabil nu se va mai repeta”. (E.T.)

 

Leave a Reply