SOCANT. Tinerii care au reclamat ca au fost torturati de politistii de la Sectia 16 Bucuresti, gasiti decedati! Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a inceput investigarea acestor morti suspecte

Ministrul de Interne Lucian Bode a anuntat, astazi, ca si-a trimis Corpul de control la Sectia 16 Politie Bucuresti, dupa ce in spatiul public a aparut informatia ca tinerii care au depus plangere, recent, reclamand ca ar fi fost batuti si torturati de agenti de acolo, au murit subit, la distanta de trei saptamani unul de altul.


”Corpul de control al ministrului realizeaza o actiune la Sectia 16. Imediat ce va fi finalizata aceasta actiune voi prezenta public concluziile ei”, a afirmat Bode.

”Am vazut si eu aceste informatii. Nici nu poate fi vorba, nici prin gand sa nu ne treaca sa facem astfel de comparatii cu oameni care depun la un moment dat o plangere si ulterior dispar”, a spus ministrul cand un jurnalist a facut o paralela cu Rusia, unde oameni cad de la geam dupa ce irita autoritatile.

”Nu vreau sa intru in detalii, dar – spre exemplu – ultimul, din pacate, cel de-al doilea cetatean suferea de o boala incurabila si familia a comunicat aceste detalii si nu doreste sa faca alte comentarii, ceea ce cred ca si noi trebuie sa le respectam aceasta dorinta”, a adaugat Bode.

”Se poate prezenta public cauza acestui deces, pentru a nu exista alte suspiciuni, dar va asigur ca la Sectia 16 voi face ordine. Astept verificarile Corpului de control”, a mai spus ministrul Internelor.

Al doilea dintre cei doi barbati care ar fi fost batuti si torturati de agenti de la Sectia 16 de Politie a fost gasit mort in locuinta unui cunoscut, la nici trei saptamani dupa moartea celuilalt tanar, a relatat Stirile ProTV. Moartea barbatului de 39 de ani este considerata suspecta, motiv pentru care Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis un dosar penal de moarte suspecta. In dosarul de tortura, acestea cerea politistilor daune morale de 500.000 de euro.

In urma cu aproape trei saptamani, a murit, din cauze aparent naturale, si celalalt barbat implicat in cazul de tortura ce a dus la inculparea a noua agenti de politie, intre care si a liderului de sindicat Viorel Seicaru.

In septembrie 2020, cei doi tineri au reclamat ca au fost batuti de politisti in zona Eroii Revolutiei din Capitala, dupa ce le-au atras atentia agentilor ca nu poarta masca de protectie si ca dau amenzi fara temei. Unul dintre tineri a spus ca politistii i-au pus catuse la maini si l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii si picioarele, dupa care l-au bagat intr-o duba a politiei si l-au dus pe un camp in apropiere de Jilava, unde ar fi fost torturat.

Dupa aceste dezvaluiri, noua agenti de politie de la Sectia 16 au fost retinuti. In data de 5 martie, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a trei politisti, alti trei agenti au fost plasati sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, iar fata de unul nu a fost luata nicio masura preventiva. (V.E.)

 

 

Leave a Reply