Politistul anti-amenda din Timis, mesaj pentru protestarii care au iesit in strada. “Nu dati motive autoritatilor statului sa actioneze in forta!”

Agentul sef Valer Kovacs, politistul din Timis care pledeaza, inca de anul trecut, pentru boicotarea amenzilor pandemice, solicitandu-le colegilor sai sa recurga la avertismente, revine in spatiul public cu o noua recomandare.


De aceasta data, adresata romanilor care au iesit in strada pentru a protesta impotriva noilor restrictii pentru limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2.

Politistul timisorean atrage atentia ca nu este de dorit un nou episod “10 august”, facand referire la protestul din 10.08.2018, desfasurat in Piata Victoriei, din Bucuresti, inabusit de jandarmi cu gaze lacrimogene si bastoane pentru toata lumea.

“Va rog din suflet nu dati motive autoritatilor statului sa actioneze in forta. Respectul reciproc foarte greu se castiga.

Am urmarit cu dezamagire actele de violenta cu bolovani. Sunt total impotriva unui asemenea comportament la protest.

Cu totii cunoastem starea de disperare a zecilor de mii de cetateni care nu mai au serviciu de multe luni, dar pietrele nu sunt solutia. Nu suntem in evul mediu sa ne batem cu pietre.

Fac apel la ratiune si respect reciproc, atat din partea colegilor cat si din partea cetatenilor romani care protesteaza in aceste zile in strada.

Va rog, nu apelati la masuri de violenta cu pietre, toti manifestantii de buna credinta vor fi catalogati drept huligani si nu vrem sa fie victime omenesti.

Sunt mii de oameni de buna credinta care manifesteaza pasnic, va rog sa va delimitati de elementele violente.

Dreptul la libera exprimare nu poate fi ingradit de nimeni atata timp cat se respecta regulile de convietuire sociala fara elemente care duc la violenta.

Respectul reciproc intre autoritati si cetateni exista in multe state ale lumii, am incredere ca vom pune in aplicare si in Romania.

Si eu am participat la multe proteste, dar niciodata nu am lasat mizerie in urma mea, nu am vrut nimeni sa ma catalogheze un huligan sau un mizerabil indiferent cat de mare a fost nemultumirea mea“, este mesajul postat de Valer Kovacs pe pagina sa de socializare. (G.I.)

Leave a Reply