Un parlamentar PNL “se ia” de Raed Arafat. “Masura inchiderii magazinelor la ora 18 ridica mari semne de intrebare. Trebuie sa se revina asupra ei!”

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, astazi, ca masura privind inchiderea magazinelor la ora 18 data de guvernanti ridica mari semne de intrebare si ar trebui sa se revina asupra ei.


“Mie nu imi plac genul acesta de intalniri politice in care domnul Arafat ia niste decizii si ne comunica noua, iar noi sa le sustinem dupa aceea in mod neconditionat.

Din punctul meu de vedere, ridica mari semne de intrebare masura cu ora de inchidere a magazinelor, la ora 18, pentru toti cei care, de exemplu, traiesc in orasele mari. Plecam la munca cu totii dimineata, ajungem de multe ori la 18, la 19 la 20, in functie de program si in aceste conditii suntem pusi in situatia de a fi cumva disciplinati obligatoriu. Chestiunea asta, din punctul meu de vedere, nu merge.

Domnul Arafat, daca intr-adevar isi dorea o discutie foarte serioasa cu partidele, trebuia sa ne invite inainte sa ne spuna ca astea sunt lucrurile si ne dadeam si noi un punct de vedere, pentru ca avem si noi membri in Comisiile de sanatate, specialisti, fosti ministri, fosti directori de directii de sanatate publica si ne spuneam si noi un punct de vedere”, a spus Florin Roman, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a adaugat ca ar trebui sa se revina asupra restrangerii programului pentru magazine.

„Locuiesc chiar vizavi de un supermarket. De cand s-a introdus aceasta masura constat cu ochii mei ca se creeaza acea imbulzeala, se creeaza acea aglomeratie, plus ca practic ii dam peste cap si pe cei varstnici, care de regula obisnuiesc sa vina dimineata. Lucrul asta l-am vazut si ieri si astazi. Vad zilnic acest lucru”, a afirmat el.

O opinie similara a avut si Stefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu. Consilierul respinge inchiderea mai devreme a magazinelor ca fiind o masura eficienta pentru combaterea pandemiei. El spune ca solutiile cele mai bune, potrivit mai multor studii, sunt interzicerea intalnirilor in grupuri mici si inchiderea scolilor. (G.G.)

Leave a Reply