VIDEO Echipaj de jandarmi atacat de doi parinti din Timis, care s-au opus ca statul sa le confiste copiii. Acestia se considera “traci” si-i culcau pe cei mici intr-un cort, chiar daca afara era foarte frig

Doi soti din localitatea Matnicu Mic, judetul Timis, au atacat echipajul de jandarmi care s-a deplasat la domiciliul lor, joi, 1 aprilie, impreuna cu reprezentantii DGASPC Timis, pentru a pune in executare o sentinta judecatoreasca ce viza ridicarea in regim de urgenta a doi copii minori.


Lucrurile au degenerat cand parintilor li s-a adus la cunostinta decizia definitiva a magistratilor, care au hotarat ca minorii sa fie luati in plasament de catre stat, astfel ca jandarmii au fost bruscati si amenintati cu moartea.

Tatal celor doi copii, deosebit de violent, s-a baricadat in casa alaturi de minori, motiv pentru care jandarmii au fost nevoiti sa foloseasca spray-uri lacrimogene si sa faca tandari o usa.

Inspectorii de la Protectia Copilului Timis au intervenit in urma unor sesizari in care multi localnici au sustinut ca minorii au fost pusi sa doarma intr-un cort, desi era foarte frig si nu au fost inscrisi la scoala.

Cei doi soti au mai fost in atentia autoritatilor si anul trecut, cand s-au intors in tara, venind din Danemarca. Ajunsi la punctul de frontiera Nadlac 2, le-au spus politistilor din Ungaria ca sunt traci si ca se intorc in tara in care s-au nascut, refuzand sa prezinte documentele.

Mai mult, s-au baricadat impreuna cu cei trei copii in masina pe care au scris „TRACIA”, motiv pentru care politistii de frontiera din Ungaria au apelat la ajutorul colegilor romani. Acestia au reusit sa deschida autoturismul si l-au imobilizat pe barbatul de 35 de ani.

Cei cinci au fost retinuti pentru 24 de ore de autoritatile maghiare pentru verificari suplimentare deoarece nu au putut prezenta nici un document de identitate al lor sau al masinii, adultii aratand doar niste hartii fara valoare care nu pot inlocui documentele de identitate valabile. Intr-un final au ajuns in Romania.

La finalul anului trecut, bebelusul de numai cateva luni al familiei a murit la Spitalul de copii “Louis Turcanu” din Timisoara, dupa ce a fost preluat cu elicopterul de la Faget. Politistii au deschis o ancheta atunci pentru a stabili cauzele mortii copilasului. Oamenii legii suspectau ca micutul era bolnav de cateva zile si parintii au refuzat sa ceara ajutorul medicilor.

Revenind la evenimentul de joi, 01 aprilie, in cele din urma, dupa o interventie care a durat mai bine de doua ore, copiii au fost preluati de autoritati, iar in continuare vor ajunge, cel mai probabil, in grija unor asistenti maternali. (Mara Ion)

Leave a Reply