Ancheta la Politia Locala Turda, dupa ce o politista a murit de Covid-19. Sefii institutiei sunt acuzati ca nu au raportat acest caz la DSP, pentru a ascunde un eventual focar

O politista locala din Turda a murit, dupa ce a fost infectata cu SARS-CoV-2, iar Directia de Sanatate Publica (DSP) Cluj a demarat o ancheta in acest caz.


Reprezentanti ai politistilor locali au reclamat faptul ca sefii Politiei Locale Turda au evitat sa anunte DSP cu privire la acest caz, pentru a nu fi declarati focar, si ca ei nu au fost vaccinati, desi au solicitat acest lucru.

„Mentionez faptul ca am luat legatura cu conducerea DSP, afland faptul ca numita V. I. – politist local la Turda, s-a prezentat in data de 26.03 la Spitalul din Turda in stare severa. I s-a facut un test rapid, fiind confirmata cu Covid, ulterior decedand.

In acest moment exista o ancheta la nivelul DSP, dupa finalizarea acesteia voi putea sa va ofer mai multe detalii. Pacienta la momentul confirmarii cu Covid a fost introdusa in platforma Corona Forms, sub acest aspect nefiind niciun dubiu de eroare sau alta ilegalitate.

Se verifica daca doamnei i s-a administrat vreo doza de vaccin sau nu, insa este cert faptul ca doamna se incadra la categoria de risc, putand fi programata la vaccin, de catre angajator sau personal. Daca exista vreun dubiu cu privire la vreo eroare pe linie interna, despre aceste aspecte pot oferi detalii cei din Primaria Turda sau conducerea Politiei Locale Turda”, a declarat sambata, prefectul judetului Cluj, Tasnadi Szilard.

Pe de alta parte, sefii Politiei Locale Turda precizeaza, intr-o informare de presa, ca politista care a decedat nu a fost in contact cu colegii ei, intrucat a fost in concediu de odihna.

“Informatia potrivit careia la Serviciul Public Politia Locala Turda ar fi izbucnit un focar Covid-19 este falsa. Din discutiile telefonice avute cu Directia de Sanatate Publica, nu s-a confirmat existenta unui focar, o ancheta a DSP Cluj fiind in desfasurare in acest moment. Regretata noastra colega, V. I., a fost In concediu de odihna din data de 19.03.2021, nefiind contact direct pentru personalul Politei Locale”, se mentioneaza in comunicat, cu precizarea ca, din cauza ca nu au existat locuri libere la centrele din oras, politistii locali vor putea fi vaccinati incepand cu data de 7 aprilie. (V.E.)

(V.E.)

One thought on “Ancheta la Politia Locala Turda, dupa ce o politista a murit de Covid-19. Sefii institutiei sunt acuzati ca nu au raportat acest caz la DSP, pentru a ascunde un eventual focar

Leave a Reply