Huligani anti-Covid, retinuti de procurori in dosarul violentelor si a actelor de vadalism inregistrate la ultimul protest din Bucuresti

Protestele impotriva restrictiilor Covid-19 au reinceput, in aceasta seara, in Piata Victoriei, in ciuda faptului ca, azi dimineata, politistii din Capitala, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, au pus in aplicare 24 de mandate de perchezitie domiciliara la persoane turbulente din Bucuresti, dar si din judetele Giurgiu, Prahova si Ilfov.


Ancheta vizeaza infractiunile savarsite in noaptea de 29/30 martie, in zona Pietei Unirii, cand mai multi membri ai fortelor de ordine au fost raniti cu bolovani.

„In aceasta dimineata, politisti din cadrul Politiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, au pus in aplicare 24 de mandate de perchezitie domiciliara, in Bucuresti si judetele Giurgiu, Prahova si Ilfov si mai multe mandate de aducere, intr-o cauza vizand infractiunile savarsite in noaptea de 29/30 martie, in zona Piata Unirii.

In urma perchezitiilor domiciliare au fost identificate si conduse la audieri 22 de persoane. Au fost identificate si ridicate mai multe probe si mijloace de proba, inclusiv materiale pirotehnice“, se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei Romane.

In urma audierilor, opt persoane au fost retinute pentru 24 de ore, fiind puse sub acuzare in dosarul violentelor si a actelor de vadalism inregistrate la protestul de luni seara din Bucuresti

Actiunea a beneficiat de suportul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si de al Directiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucuresti si Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3. (V.E.)

Leave a Reply