Jandarmii Gruparii Mobile Timisoara, parteneri de nadejde ai procurorilor DIICOT. In luna martie 2021 au participat la sase descinderi

Efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara au desfasurat, in cursul lunii martie 2021, nu mai putin de 185 de misiuni care au avut drept scop asigurarea climatului de ordine si siguranta publica in intreaga zona de responsabilitate a unitatii.


Pe linia asigurarii ordinii publice au fost executate 14 misiuni, la manifestari sportive sau de protest iar, pe linia mentinerii ordinii publice, au fost executate 62 de misiuni, fiind constituite echipaje de jandarmerie sau mixte, in mediul urban sau rural.

In cooperare cu alte institutii, au fost indeplinite 103 misiuni, in mare parte cu structuri de politie, pentru verificarea respectarii masurilor stabilite in zonele carantinate, de asemenea, in punctele de trecere a frontierei pentru asigurarea masurilor specifice. Au fost organizate sase actiuni in cooperare cu BCCO Timisoara, sub coordonarea DIICOT.

Echipajele de interventie aflate in serviciu au intervenit in cazul a 205 apeluri venite la dispeceratul unitatii, prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112.

Pe timpul misiunilor executate, au fost aplicate 641 sanctiuni contraventionale, dintre care 353 au fost amenzi in valoare totala de 170.750 lei. Printre contraventiile pentru care s-au aplicat sanctiuni, cele mai multe au fost faptele de nerespectare a masurilor dispuse pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si incalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Au fost intocmite, de asemenea, acte de sesizare in cazul depistarii a doua persoane care aveau asupra lor substante interzise. (I.P.)

Leave a Reply