Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara se pensioneaza! Judecatorul Cristian Pup a reusit sa “implementeze” un standard ridicat de transparenta institutionala

Valul pensionarilor din sistemul judiciar atinge, din nou, Curtea de Apel Timisoara. Dupa ce, nu cu mult timp in urma, a iesit la pensie judecatoarea Ramona Iotcovici, fosta presedinta a instantei banatene, care si-a pus roba in cui la fel ca predecesoarele Lidia Barac si Erica Nistor, a venit si randul celui mai longeviv purtator de cuvant din istoria recenta a institutiei.


Cristian Pup si-a dedicat o buna parte din cariera sa de judecator incercand sa creeze punti de comunicare intre magistrati si jurnalisti, iar imaginea buna a Curtii de Apel Timisoara din presa ultimelor decenii este o dovada ca a si reusit sa implementeze un standard ridicat de transparenta.

Cererea sa de pensionare a fost aprobata, deja, de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, iar eliberarea din functie a lui Cristian Pup, judecator la Curtea de Apel Timisoara, va deveni efectiva incepand cu data de 01.05.2021.

In aceeasi sedinta, din 1 aprilie, Sectia pentru procurori a CSM a aprobat eliberarea din functie prin pensionare a doamnei Iancu Laura-Gabriela, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin. (G.I.)

Leave a Reply