BURNOUT. Un medic rezident de la Spitalul Judetean Timisoara si-a pus capat zilelor! Printre cauzele gestului sinucigas, munca in exces pentru salvarea pacientilor bolnavi de Covid-19

Un medic in varsta de 28 de ani de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Pius Brinzeu” Timisoara si-a pus capat zilelor, injectandu-si mai multe substante folosite la anestezierea pacientilor din spital. Acesta a fost gasit de mama sa, luni dimineata, in jurul orei 6, in stare de inconstienta, iar manevrele de resuscitare efectuate de paramedicii SMURD sositi urgent la fata locului nu au mai avut niciun efect.


Tanarul rezident isi desfasura activitatea la Anestezie Terapie Intensiva (ATI), unde sunt internati pacientii infectati cu Covid-19 aflati in ultimul stadiu al bolii. Colegii spun ca, aseara, a iesit din tura si a mers acasa, insa in ultima perioada parea foarte obosit.

De altfel, dr. Dorel Sandesc, vicepresedintele Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, a declarat ca tot colectivul de la ATI din cadrul Spitalului Judetean Timisoara este devastat de durere, iar cauza probabila a sinuciderii este burnout-ul, adica suprasolicitarea profesionala. In opinia sa, exista o mare presiune pe medicii de la ATI, inca de la debutul pandemiei, iar acestia nu mai fac fata solicitatilor, care au crescut cu pest 30%.

“Noi, ca si colectiv al Spitalului Judetean, vreau sa ne exprimam regretele si condoleantele pentru familia acestui domn doctor. Din informatiile pe care le am, era un medic exceptional, un student de nota zece, a fost preocupat de aceasta meserie, a lucrat o perioada si pe zona rosie cu bolnavii covid. In ultima perioada, a lucrat din nou pe ATI-ul non covid. As vrea sa trag un semnal de alarma pentru ca din informatiile pe care le avem, suspiciunea initiala de ucidere din culpa sau sinucidere mai bine zis, este o situatie care poate fi atribuita stresului imens la care sunt supusi medicii in aceasta perioada”, a declarat directorul Spitalului Judetean Timisoara, Raul Patrascu. Politistii au deschis un dosar penal pentru infractiunea de ucidere din culpa si fac cercetari pentru a stabili cauzele acestei sinucideri socante. (G.G.)

Sursa foto: facebook

Leave a Reply