Dominic Fritz: Prima vaccinare anti-Covid din Romania in cabinetul unui medic de familie a avut loc, astazi, la Timisoara

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a anuntat ca prima vaccinare anti-Covid din Romania efectuata in cabinetul unui medic de familie a avut loc, astazi, in capitala Banatului. Iata mesajul integral postat de edil pe Facebook:


“Aceasta premiera va da viteza campaniei de vaccinare in Timisoara si in toata Romania, dupa ce va fi extinsa, din mai, la nivel national.

Am oferit flori “pacientului zero” al proiectului pilot pe care il realizam impreuna cu Asociatia Timis de Medicina de Familie, condusa de Dr Mihai Iacob.

O cheama Sabina Macovei, are 52 de ani, si ne-a spus ca s-a inscris la vaccinare pentru ca vrea sa se termine pandemia, cu toate restrictiile, iar copiii sa se intoarca la scoala. Si pentru ca are incredere in doctorul ei de familie, medicul Mihai Iacob.

Increderea oamenilor in proprii lor medici de familie, care le cunosc toate problemele de sanatate si toate durerile, va fi motorul campaniei de vaccinare care ne va permite sa atingem imunitatea de grup si sa scapam de pandemie.

50 de medici de familie din Timisoara si zona metropolitana s-au inscris in acest proiect pilot. Au primit vaccinuri, materialele sanitare necesare, dar si cate 100 de teste antigen pentru ca, odata cu vaccinarea, demaram si un alt proiect, acela de testare in cabinetele medicilor de familie.

Ii sunt recunoscator lui Mihai Iacob pentru cooperare care a facut posibile trei proiecte majore: Oxigen pentru Timisoara, Pandemic Controller si acum vaccinarea in cabinetele de medicina primara.

A fost un efort comun al mai multor oameni, institutii si chiar business-uri, care sustin Timisoara in controlarea pandemiei, ministrul Vlad Voiculescu, colonelul Valeriu Gheorghita, secretarului de stat Raed Arafat, directorii judeteni ai DSP si Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Flavius Cioca si Victor Dumitrascu. Multumiri si companiei Profi care sustine o parte din costurile de vaccinare din acest proiect pilot.

Toti au pus umarul pentru Timisoara.” (G.G.)

Leave a Reply