Fosta presedinta a Tribunalului Timis, sfaturi ultimative pentru judecatori. “Daca nu, vom sfarsi scuipati in piata publica!”

Desi a primit amenintari cu dezvaluiri despre viata sa personala, din afara instantelor de judecata, pentru a renunta sa mai fie o voce puternica si ascultata din interiorul sistemului judiciar, judecatoarea Adriana Stoicescu pare ca este de neoprit.


Aproape zilnic isi publica textele critice pe retelele de socializare, incercand sa puna umarul, cum ar spune primarul Timisoarei, la salvarea justitiei de la un dezastru sistemic iminent.

Potrivit judecatoarei de la Tribunalul Timis, daca magistratii vor continua sa se creada dumnezeii vietii publice, care asteapata sa fie adulati si preamariti de toata plebea, atunci exista riscul sa fie scuipati in piata publica.

Cuvinte extrem de dure, care, cu siguranta, vor spori furia si frustrarea celor care folosesc calitatea de judecator sau de procuror ca pe un instrument social de dominare a maselor.

Iata textul vituperant al fostei presedinte a Tribunalului Timis:

Daca nu vom recunoaste ca putem gresi si gresim, noi, judecatorii;

Daca nu vom renunta, unii dintre noi, la aerele de vedete incontestabile, care merita sa fie adulate si preamarite de toata plebea;

Daca nu ne vom aseza la masa cu avocatii, sa discutam deschis ce ne desparte si cum putem indrepta lucrurile care scapa azi de sub control;

Daca nu vom asculta vocea strazii, care ne spune ca limita a fost depasita si ca ruptura dintre noi si societate devine crater;

Daca nu vom intelege ca nu suntem detinatorii adevarului absolut si ca, mai intai de toate, trebuie sa fim OAMENI.

Vom sfarsi scuipati in piata publica.

Hotararile noastre vor fi maculatura.” (G.I.)

Leave a Reply