Un primar din Caras-Severin s-a apucat de construit blocuri langa Timisoara! Intrarea in afacerile imobiliare, dupa ce sotia lui a fost cercetata intr-un dosar de spalare de bani

Un primar din judetul Caras-Severin a cumparat un hectar de teren la marginea Timisoarei, in comuna Giroc, unde urmeaza sa construiasca blocuri. Daca nu, cumva, a mostenit acea palma de pamant, de 11.000 metri patrati, atunci Luca Malaiescu, primarul orasului Otelu Rosu, inseamna ca a scos din buzunar cateva sute de mii de euro pentru a deveni proprietar cu acte in regula al terenului pe care-si va ridica blocurile de locuinte.


Aflat la al treilea mandat de primar, cu sume excedentare ramase de pe un an pe altul la primarie, Luca Malaiescu pare un adevarat alchimist care scoate bani si din piatra seaca.

Sau, sursa averii investite la Giroc, pentru a fi inmultita, poate fi cautata in afacerile derulate de sotia sa, in urma cu cativa ani, cand a fost cercetata intr-un caz complex de spalare de bani.

Dosarul 2028/112/2012 a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, iar Maria Malaiescu, sotia primarului din Otelu Rosu, apare ca inculpat, sub acuzatia de spalare de bani, alaturi de Gheorghe Prindii, Alexe Marin, Adriana Filip, Lenuta Herta, Adriana Banus, Petru Fara, Liviu Sorin Jeler si Gheorghe Izvoranu.

Procurorii au stabilit ca toate firmele implicate in dosar s-au folosit de acte fictive, pretinzand ca intre ele au avut loc tranzactii comerciale in tara, dar si externe, doar pentru a obtine fara drept rambursarea de TVA. Banii astfel obtinuti erau mai apoi impartiti intre membrii grupului. Circuitul actelor s-a intins in multe judete din tara, firmele implicate fiind din judete precum Bistrita-Nasaud, Hunedoara, Brasov, Giurgiu sau Caras – Severin.

Revenind la afacerea imobiliara demarata langa Timisoara, la ultima sedinta a Consiliului Local Giroc, consilierii locali au aprobat un Plan Urbanistic Zonal pe numele edilului sef din judetul Caras-Severin. Potrivit publicatiei locale Giroceanul-Chisozeanul, documentele depuse la primaria din Giroc indica faptul ca pe o suprafata de 11.000 mp se vor construi locuinte individuale, colective si functiuni complementare in extravilanul comunei.

Adica blocuri cu regimul de inaltime D+P+2E+M in mijlocul campului. PUZ-ul este pe numele fiului primarului Gerhald Andreas Malaiescu, pe numele primarului din Otelul Rosu, Luca Malaiescu, si pe numele Malaiescu Maria si Vranceanu Ana. Luca Malaiescu a castigat in 2020 al treilea mandat ca primar in Otelul Rosu, din partea PSD.

Se pare ca la inceputul anului 2021 intre el si social democrati a avut loc o ruptura, acesta fiind suspendat din PSD Caras Severin pentru un an de zile. (V.E.)

2 thoughts on “Un primar din Caras-Severin s-a apucat de construit blocuri langa Timisoara! Intrarea in afacerile imobiliare, dupa ce sotia lui a fost cercetata intr-un dosar de spalare de bani

  1. Primarul acesta a cumparat pe o sumă de nimic și clădirea ce apartinea Renelului din orașul Otelu Rosu. Ă facut afaceri cu fier vechi cu vechiul combinat care a fost falimentat. Este cel mai mare escroc pe care l-a cunoscut orașul Otelu Rosu

  2. Sa fim seriosi construiesti de niste ani sageata e fiusau alaturi de duicu mh , simonis cu fratesau , florin munteanu pesedistu penelistu oportunistu frate cu pisoiul și haita iar ciresele clanul pinda minda , toti inhaitati

Leave a Reply