Politist de frontiera de la Aeroportul Timisoara, trimis in judecata pentru alcool la volan. A fost “convins” sa opreasca, doar cu focuri de arma

Un politist de frontiera de la Aeroportul International “Traian Vuia” Timisoara a fost trimis in judecata pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, dupa ce, in februarie 2019, a fost prins beat la volan de catre colegii sai politisti, care erau in misiune la un filtru de pe o sosea din mediul rural.


Fapta agentului Raduta-Stoianov Lisian a fost agravata de incecarea sa de a scapa de raspunderea penala, astfel ca nu a oprit la semnalul politistilor aflati in filtru pe DJ 591, la intrarea in localitatea Utvin, iar oamenii legii au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, tragand trei focuri, doua in plan vertical si unul asupra anvelopelor.

Pentru a nu-si pune viata in primejdie, Raduta-Stoianov Lisian a tras pe dreapta si le-a explicat colegilor sai ca s-a speriat si ca a actionat instinctual. Testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,82 mg/litru alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

“Imi pare tare rau pentru el, nu stiu ce a avut in minte cand n-a oprit la semnalul politistilor! Probabil s-a speriat. Dar, degeaba, orice explicatie este tardiva. Dupa terminarea cercetarilor, in cazul in care v-a fi condamnat, o sa-l dea afara”, si-a exprimat regretul si solidaritatea un alt politist de la aeroport.

Rechizitoriul nr. 1644/P/2019 al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara a fost trimis pe rolul instantei de judecata in toamna anului trecut, iar la termenul din 19.11.2020 judecatorul de camera preliminara a stabilit ca Judecatoria Timisoara este competenta sa solutioneze cauza.

Dupa trimiterea in judecata, politistul de frontiera este posibil sa fi fost suspendat din functie. (V.E.)

Leave a Reply