Un profesor de la Facultatea de Drept din Timisoara le-a confirmat studentilor ca, daca vor ajunge avocati, onorariile pot ajunge si la 10.000 de euro

Bucurie mare printre stundetii Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, dupa ce unul dintre dascalii de la cursuri, fost candidat la functia de decan al Baroului Timis, le-a confirmat zvonul fabulos potrivit caruia, daca vor accede in profesia de avocat, vor putea solicita clientilor si onorarii de 10.000 de euro.


Conf. univ. dr. Cristian Clipa (foto), care detine si functia de sef departament Formare initiala in cadrul Centrului Teritorial Timisoara al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA), a raspuns afirmativ la intrebarea unuia dintre stundetii sai, care, pe reteaua interna de socializare, l-a chestionat daca onorariile sale ajung si la patru zerouri, in euro.

“Da”, a raspuns prof. Cristian Clipa, cu o modestie abia retinuta, provocand, cu siguranta, o nestavilita admiratie fiscala din partea studentilor sai.

 

Totusi, entuziasmul tinerilor de la Facultatea de Drept din Timisoara care ravnesc la roba de avocat a fost estompat, tot de Cristian Clipa, care, intr-o alta discutie informala, le-a explicat ca, dupa 45 de ani, degeaba ai bani, daca nu poti sa te bazezi pe vigoarea fizica.

“Stiti cum e sexul la 45 de ani? In forma unui avion care ridica botul la decolare, dupa care te temi tot zborul sa nu te prabusesti…”.

Spre ghinionul profesorului Clipa, o parte dintre discutiile fara perdea purtate cu studentii Facultatii de Drept pe reteaua de socializare au ajuns in spatiul public, iar dascalul a inceput o campanie furibunda de descoperire a “tradatorilor”. A facut un apel ca vinovatii sa recunoasca, inainte de a-i afla prin metode specifice…

Cu siguranta, in cazul in care ii va descoperi, acestia vor fi nevoiti sa-si ceara transferul la alte universitati, pentru ca, dupa cum este recunoscut in randul tinerilor care aprofundeaza tainele Dreptului, profesorul Clipa nu iarta si nu uita.

“Sunt suparat pe voi! Cred ca in afara intrebarilor nu voi mai purta cu voi nici un alt fel de discutii. Discutiile dintre noi au ajuns pe la toata lumea. Credeam ca, purtand dialoguri deschise, reusim cumva sa ne apropiem, in conditiile in care nu ne putem vedea in amfiteatre.

Cred ca am gresit. Imi cer scuze celor care au fost deranjati de glumele de pe acest grup. Voi mentine grupul doar pentru intrebari suport, aferente cursului si pentru a va informa asupra eventualei reprogramare a cursului”, a izbucnit conferentiarul Cristian Clipa, in momentul in care a aflat ca discutiile de pe grup au fost distribuite in exterior.

Decanul Baroului Timis, Sergiu Stanila, nu a dorit sa comenteze dialogurile mai putin pudice ale colegul sau, Cristian Clipa, cu studentii, limitandu-se doar sa rada cu subinteles, in timp ce avocata Luminita Tundrea, la emisiunea Bursa afacerilor de la TV Europa Nova, le-a atras atentia studentilor de la Drept ca, in cazul in care vor ajunge avocati, ar putea castiga si cate 10.000 de euro pe luna, indubitabil, insa “mai incolo, mai spre pensie”… (G.I.)

Leave a Reply