Timisorenii au luat cu asalt pista de biciclete de pe malul Begai, pedaland pana inspre granita cu Serbia! Terasele insirate de-al lungul traseului, arhipline, pentru a se sarbatori iesirea din carantina

Pista de biciclete de pe malul canalului Bega, care face legatura dintre Timisoara si frontiera cu Serbia, pe un traseu de 37 de kilometri, a fost luata cu asalt, duminica, 11 aprilie, de amatorii de miscare in aer liber. Practic, timisorenii au sarbatorit, cu mic, cu mare, ridicarea restrictiilor pe care au fost obligati sa le respecte in timpul carantinei, eliberarea din case, in conditiile in care afara au fost temperaturi de aproape 20 de grade.


S-a pedalat in voie, s-a mers la pas de plimbare, s-au fortat caii putere ai trotinetelor electrice, dar au fost vazuti si ciclisti profesionisti care incercau sa-si doboare cei mai buni timpi, o nebunie biciclistica, sportiva, cum nu s-a mai vazut de la inaugurarea pistei, in 2015.

Aceasta iesire in aer liber a sutelor de biciclisti a fost o adevarata mana cereasca pentru patronii teraselor insirate de-a lungul traseului.

Daca, la celebra terasa La Livada Banateana, din Sanmihaiu Roman, nu mai aveai loc sa arunci un ac, oamenii stand chiar si pe paturi aduse de acasa, iar coada la mititei se intindea pe cativa zeci de metri pandemici, distantati, mai aproape de oras, La plaja din paduricea Sacalazului sau la Pod Popas, de la Utvin, se mai gaseau cateva locuri, dar cu asteptarea cuvenita.

In schimb, terasa La Capite, prima din “salba” de popasuri pentru biciclisti, dupa iesirea din Timisoara, batea vantul, proprietarii unitatii fiind luati prin surprindere, probabil, de venirea intempestiva a primaverii.

De remarcat ca, La Capite,  o terasa aflata in mijlocul unei plantatii de capsuni si fructe de padure, este locul preferat de popas al primarului Timisoarei, Dominic Fritz, in desele sale iesiri cu bicicleta, edilul fiind in relatii apropiate cu patronii melomani.

Sa mai spunem ca, nu putini biciclisti s-au oprit pentru a-si face selfiuri langa barajul stavilar de la Sanmihaiu Roman, proaspat renovat, cu cateva milioane de euro, bani europeni, insa a atras atentia faptul ca, din cauza debitului ridicat al Begai, in amonte de ecluza, apa a iesit din matca si a inceput sa inunde malurile in zona podului de la Utvin si nu numai. Un semnal de alarma care poate va fi vazut de autoritatile judetului, de cei care administreaza cea mai circulata pista de biciclete din tot Banatul. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply